Firade efter Pontus Nettbergs 1-1.
Växjö Lakers HC

Dahlin överlistade Fasth – men Växjö spände musklerna i tungviktsmötet

Dagens stora tungviktare gick av stapeln i Växjö, där hemmalaget gästades av Frölunda. Matchen blev precis så jämn som man kunde gissa på förhand – men till sist var Växjö starkast och vann med 3-1.
– Laget spelar bra så det är bara att köra på, säger 3-1-skytten Jonas Röndbjerg.

Många tror på en SM-final i vår mellan Växjö och Frölunda. I kväll fick vi se de båda tippade topplagen göra upp för första gången den här säsongen. Även om det inte var en speciellt underhållande match går det inte att komma ifrån att den trots allt var ganska välspelad.

Rasmus Dahlin var den som stal uppmärksamheten till en början. Megatalangen visade en kyla värdig en storback när han dansade med pucken en bit in i offensiv zon innan han skickade iväg ett handledsskott som styrdes in bakom Viktor Fasth, via Växjöbacken Oliver Bohm.
– Det var Stålbergs mål, sade Dahlin i C More innan han fick se reprisbilden där det konstaterades att Stålberg aldrig var på pucken.

Växjö fick dock in kvitteringen innan den första perioden var över när Pontus Netterberg lyckades pilla in pucken bakom Johan Mattsson, som gjorde en ny bra match i Frölundas kasse. 1-1 stod sig en bra bit in i den tredje perioden – men då kunde Växjö till sist göra segerrycket.

Adam Brodecki sköt 2-1 med knappt sex minuter kvar och en knapp minut senare var det dags igen när Jonas Röndbjerg sköt sitt första SHL-mål.
– Det är en grym känsla. Laget spelar bra så det är bara att köra på, säger den unge dansken.

Frölunda fick sedan chansen att spela sex mot fyra men orkade inte få in någon reducering och göra match av det hela igen. Roger Rönnberg och hans manskap har fått en småknepig start på säsongen och har bara fem poäng efter fyra matcher.

Sam Hallams Växjö har dock motsvarat de enorma förväntningarna som fanns på laget inför säsongen. Man har tagit 13 av 15 möjliga poäng och har fortfarande inte förlorat den här säsongen.