Sök
Oliver Ekman Larsson och Niklas Hjalmarsson.
Nyheter

Ingen ny kapten i öknen – Oliver Ekman Larsson får vänta på C:et

I somras ryktades det om att Oliver Ekman Larsson skulle utses till ny lagkapten för Arizona Coyotes. Men när säsongen ska till att starta i natt saknar klubben fortfarande en spelare med ett ”C” på bröstet. Enligt azcentral.com kommer Ekman Larsson och Niklas Hjalmarsson att dela på ansvaret. Tills vidare.

Det var i samband med mångårige kaptenen Shane Doans avsked som uppgifter började cirkulera att Oliver Ekman Larsson skulle bli hans efterträdare i Arizona Coyotes. Men än så länge har inte klubben gjort något offentliggörande av en ny kapten.

Nye coachen Rick Tocchet säger också att han inte har haft tid att fundera på det.
– Processen som leder fram till att hitta en ny kapten, jag är inte redo för den. Jag tycker att det är viktigt att spelarna bara oroar sig över hockey. Det där kommer att redas ut av sig själv, säger han till azcentral.com.
– Det kanske dröjer en månad, kanske fyra månader.

SVENSKARNA FÅR VARSITT ”A” PÅ BRÖSTET

Men enligt uppgifter till tidningens hockeyskribent Sarah McLellan kommer inte Ekman Larson att få något ”C” på bröstet den här säsongen. I stället ska klubben använda sig av tre alternerande kaptener. McLellan skriver att Ekman Larsson kommer att vara en av dem och Niklas Hjalmarsson, som anslutit från Chicago Blackhawks, en annan. Den tredje är ännu inte känd, men McLellan tror att det handlar om backen Alex Goligoski eller någon av centrarna Derek Stepan eller Brad Richardson.

Oliver Ekman Larsson, som kom till Arizona 2010, har varit assisterande lagkapten i klubben sedan 2014/15. Hjalmarsson har tidigare inte burit någon bokstav under sin tid i Chicago.

Innan Coyotes tog avsked av Shane Doan inför den här säsongen hade den 40-årige kanadensaren burit C:et i 14 år. Han utsågs till kapten för klubben redan 2003.

Den här artikeln handlar om: