Sök
Malte Setkov.
SHL

Danske backtalangen fick debutera i CHL – säkrade Malmös gruppseger

Nu har Malmö Redhawks danska backtalang Malte Setkov presenterat sig på allvar. När förstaplatsen i gruppen segrades via en 3–0-seger mot tjeckiska Kometa Brno sköt han sitt första A-lagsmål.
– En bra känsla, jätteskönt, säger Setkov till SVT om målet.

198 centimeter lång och draftad av Detroit Red Wings i somras. Danske backen Malte Setkov, 18, har börjat lämna avtryck i Malmö Redhawks. I sin Champions Hockey League-debut mot tjeckiska Kometa Brno bidrog han starkt till att det blev skånsk seger med 3–0 – och gruppseger som säkrar seedning i slutspelet.

Setkov gav Malmö andrum halvvägs in i den tredje perioden när han fintade sig inåt i banan i anfallszonen och avlossade ett skott som slank förbi den tjeckiske målvakten,
– En bra känsla, jätteskönt, säger ynglingen från Rödovre till SVT.

”HOPPAS JAG FÅR SPELA MYCKET I PANTERN”

Han har varit ombytt i en SHL-match så här långt och nu även fått chansen i CHL. Det är dock i Malmös andra elitlag han tror sig kunna få fler seniorminuter.
– Jag hoppas jag får spela mycket i Pantern och sedan i A-laget också om det blir skador och sånt. Det är bara att se vad som händer, säger Malte Setkov som har en allsvensk match på meritlistan.

Christoffer Forsberg och Fredrik Händemark sköt Malmös övriga mål medan Cristopher Nihlstorp i hemmakassen gjorde 17 räddningar.

Den här artikeln handlar om: