Sök
Pathrik Westerholm.
SHL

Frölundas bakslag – centern missar fem månader: ”Trodde inte jag skulle bli borta så länge”

Frölunda har drabbats av ett skadeavbräck. Centern Pathrik Westerholms knäskada har visat sig vara allvarligare än förväntat. Nu väntar operation och lång rehab.
– Han beräknas vara tillbaka i fullt spel inom fem månader, säger klubbens rehab-koordinator Stina Hedin.

Pathrik Westerholm värvades till Frölunda från Brynäs tillsammans med tvillingbrodern Ponthus inför säsongen. Men redan efter fyra SHL-matcher har det tagit stopp för 25-åringen.

Den knäskada Westerholm ådrog sig i hemmamatchen mot Gap i Champions Hockey League förra veckan har visat sig vara allvarlig. Nu tvingas han därför till operation och rehab.
– Pathrik opereras nu på fredag och beräknas vara tillbaka i fullt spel inom fem månader, säger Frölundas rehab-koordinator Stina Hedin i en kommentar på klubbens webbsida.

INGA PLANER PÅ ATT VÄRVA ERSÄTTARE – ÄN

Westerholm, som gjort 1+1 på sina fyra SHL-matcher med Frölunda, är bedrövad över beskedet.
– Trist, jag trodde nog inte att jag skulle bli borta så länge. Rehaben får ta den tid den tar, men jag skall jobba för att komma tillbaka så fort som möjligt, säger han.

Från Frölundas håll har man inga planer på att värva en ersättare då man efter Lias Anderssons hemkomst från New York Rangers har fullt manskap ändå. Men:
– Vi måste börja fundera över hur det kan se ut under JVM och OS, konstaterar sportchefen Fredrik Sjöström.

Den här artikeln handlar om: