SDHL 1

Den skönsjungande talangen: ”Kul att dra igenom några låtar”

ANNONS

Hon är en av Sveriges stora talanger – och en sångfågel. För hockeysverige.se berättar Emma Murén om flytten från Brynäs till Linköping och den dolda talangen.
– När jag har tid tycker jag att det är kul att sjunga, sitta hemma och chilla lite och dra igenom några låtar. 

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Emma Murén från Hammarö är en av Sveriges mest lovande hockeyspelare. Inför årets säsong valde hon att följa med tränaren Madeleine Östling från Brynäs till Linköping. Så här långt har hon svarat för två mål och totalt tre poäng på sju matcher i sin nya klubb, men just nu har hon problem med ett knä och är inte spelbar.

Vad få inte vet är att hon också är en mycket duktig sångerska och det händer faktiskt att hon sjunger för lagkamraterna. När hon och Moa Wernblom kommer i bil till intervjun så är det också Murén som stått för sången i bilen. Något som också Wernblom bekräftar.
– Från första början kommer nog det här intresset att sjunga är att jag har en kompis hemma i Hammarö som är riktigt duktig på att sjunga. Hon hade hört mig nynna lite och sa till mig att testa och sjunga den här låten. Det var så det började, säger Emma Murén till hockeysverige.se när vi träffar henne för en intervju i Stångebro Ishall.
– När jag har tid tycker jag att det är kul att sjunga, sitta hemma och chilla lite och dra igenom några låtar. Det är avslappnande också.

Har du sjungit för laget?
– Ja, jag gjorde det på en lag-fest…

Blev det uppskattat?
– Ja, det blev ju det haha…

Vad har du för favoritmusik?
– Det är jätteblandat. Jag gillar mest ”radiomusik” eller vad man ska kalla det för. Lite nyare låtar och så vidare.

Är musik något du kan tänka dig jobba med i framtiden?
– Ja, kanske. Tankarna har väl funnits, men samtidigt är jag inte den som gillar att stå framför folk och vara i centrum, men som sagt var, kanske. Vi får se vad som händer framöver.


De senaste tre säsongerna har inneburit tre olika SHL-klubbar för Emma Murén. Mellan 2014 och 2016 spelade hon för Leksand, säsongen 2016/17 för Brynäs och nu spelar hon alltså för Linköping.
– Jag började i Leksand på hockeygym och jag tyckte att det var en jättebra start. Efter det fick jag kontakt med Brynäs och det tyckte jag var ett steg uppåt. Sedan vart det lite kaos i Brynäs, som nu kanske är lite känt, men då fick jag kontakt med Kim Martin (Hasson).
– Jag tyckte att Linköping verkade vara en jättebra stad, även då som hockeystad. Så att flytta hit tycker jag var rätt steg i min fortsatta utveckling. Sedan kände jag många här sedan tidigare. Det var ett svårt beslut men det känns som jag tagit rätt beslut.

Spelmässigt gjorde Emma Murén en fin säsong i Brynäs och svarade för sju mål och totalt elva poäng på 26 matcher. Men allt kändes inte rätt vid sidan av hockeyn när det skulle pratas framtid för henne.
– Just när jag spelade tyckte jag att det var jättebra. Det var bra sammanhållning i laget och en bra satsning på damerna, men sedan vet jag inte riktigt vad som hände i slutet. Det var lite kaos ett tag samtidigt som jag skulle välja en ny klubb och då föll valet i stället på Linköping.

Coach Östling.

Vad kom Madeleine Östling betyda för dig under förra säsongen?
– För det första hade jag henne i U18-landslaget och jag gillar verkligen henne jättemycket. Jag litar på hennes tips hon kanske var en liten faktor i att jag kom till Linköping.  ”Madde” är otroligt lugn, hon vet vad hon pratar om och kan mycket hockey.

Vad är dina första intryck av din tid i Linköping?
– Det är en härlig stämning, man jobbar med oss även individuellt och alla krigar verkligen om platserna i laget. Det är sjukt kul och det gäller att vara på tå.

Betyder det mycket att just Kim Martin Hasson och Madeleine Östling finns kring laget, alltså två damer?
– Båda gör ett otroligt bra jobb. Sedan har vi Anna Ramboldt som är lagledare. Tränarna har en jättebra sammanhållning och det märks på laget att vi har det bra även runtomkring (Även Jonas Fristedt, Camilla Rehn och Jay Hasson finns med kring laget).
– Jag tycker ändå det är viktigt att ha några tjejer med sig som ledare. Speciellt sådana som har spelat eftersom dom vet vad vi går igenom då dom själva varit i samma situation.

Vilken roll har du i det här stjärnspäckade gänget?
– Nu har jag bara varit med i början eftersom jag varit skadad och inte spelar just. Jag är kanske den som är lite mer tillbakadragen och inte den som syns och hörs mest. Jag trivs jättebra och har kommit in i laget. På isen är jag den som kanske är mer framåt och teknisk än vad jag är bakåt.

Varför spelar du inte just nu?
– Jag har knäproblem. Nu har jag varit på magnetröntgen och allt sådant så jag väntar på svar. Vi får vänta och se vad det säger, berättar Emma Murén som stortrivs i sin nya hemstad:
– Linköping är jättefint. Det är en cykel-stad och lätt att ta sig överallt. Dessutom är det många unga här i stan så det är kul att vara ute på helgerna när det finns möjlighet till det.

Om det blir SM-guld för Linköping, får vi höra Emma Murén sjunga nationalsången efter matchen då?
– Nej, det tror jag inte, avslutar Emma Murén med ett leende.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL