Sök
Niklas Hjalmarsson.
Nyheter

Speciell match för Niklas Hjalmarsson i natt: ”Lite konstigt i början”

Niklas Hjalmarsson var under de senaste tio åren en del av Chicago Blackhawks organisation. I natt ställdes han mot sitt gamla lag tillsammans med sin nya klubb Arizona Coyotes. Och det blev en tung förlust för svensken med 2-4. 
– Det är samma gamla visa för oss. Vi måste hitta ett sätt att ändra detta, sa han till nhl.com efter lagets åttonde raka förlust. 

Tillsammans med Blackhawks bärgade Niklas Hjalmarsson hela tre Stanley Cup. Det var därför inte konstigt att många Chicago-fans valde att uttrycka sin förvirring och saknad när de såg Hjalmarsson i fel matchtröja i natt.

Huvudpersonen själv sa följande innan matchen mot sina gamla lagkamrater:
– Självklart kommer det att vara en speciell match. Det kommer att vara lite konstigt i början att möta sina gamla klubbkompisar.

EKMAN-LARSSON PASSADE FRAM TILL FÖRSTA MÅLET
Totalt spelade svensken över 22 minuter i förlusten mot sin tidigare klubb. Det var dock Coyotes som startade bäst när Christian Fischer, efter passning från Oliver Ekman-Larsson, gjorde 1-0. Men Chicago kom tillbaka och vände även på siffrorna innan Clayton Keller kvitterade till 2-2 inför den tredje perioden.

Väl där var det kedjan med Lance Bouma, Tommy Wingels och Duncan Keith som såg till att deras lag kunde vinna med 4-2 efter att de vaskat fram två fullträffar under de sista fem minuterna.

För Hjalmarsson innebär det att kräftgången tillsammans med hans nya lag fortsätter. I dagsläget ligger Coyotes sist i hela NHL med endast en poäng inspelad på åtta matcher.

Chicago Blackhawks – Arizona Coyotes 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
Chicago: Richard Panik (5), Patrick Kane (4), Lance Bouma (1), Tommy Wingels (1).
Arizona: Christian Fischer (2), Clayton Keller (6).

Den här artikeln handlar om: