Sök
Marcus Weinstock.
SHL

Går mot karriärens bästa säsong – som 33-åring: ”Fått mer frihet”

Han var 29 år när han på allvar fick chansen i SHL. Som 33-åring är Marcus Weinstock på väg mot karriärens kanske bästa säsong. Något han tackar Örebros nye tränare Niklas Sundblad för.
– Framför allt har vi fått mer frihet att spela offensiv hockey, vara kreativa och hålla i pucken, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter närmare 450 allsvenska matcher var det antagligen enkelt att placera Marcus Weinstock i det allsvenska facket. Som en spelare som var pålitlig i den svenska andraligan, men kanske inte så mycket mer än så. Men när han kom till Örebro från Leksand 2010 blev det starten på en resa som skulle höja standarden på hans karriär ganska avsevärt.

Det tog visserligen tre allsvenska säsonger med närkingarna innan han fick ta klivet upp i SHL. Men vid den tidpunkten hade han blivit en så pass viktig kugge i laget att det mer eller mindre kändes självskrivet att han skulle följa med laget upp i högsta serien. 33 år gammal är han nu inne på sin femte SHL-säsong och mycket tyder på att det blir hans bästa hittills i karriären.

Efter att ha legat stadigt runt 20 poäng under sina tre första säsonger i SHL tog Weinstock klivet upp på 30 i fjol. Den här säsongen har han svarat för elva på de tolv inledande matcherna och är en av de glada överraskningarna i ett Örebro som med råge har överträffat de lågt ställda förväntningarna.

”GÖR DET EXTREMT BRA UNDER DE FÖRUTSÄTTNINGAR HAN HAR”

– Det har flutit på bra. Jag får mycket förtroende i det offensiva spelet, får spela powerplay och i slutet av matcherna, säger Weinstock till hockeysverige.se och lyfter fram Niklas Sundblads och Petri Liimatainens inträde som tränare i klubben som en starkt bidragande orsak.
– Framför allt har vi fått mer frihet att spela offensiv hockey, vara kreativa och hålla i pucken. Sedan spelar jag ihop med bra folk. Jag och Libor (Hudacek) spelade ihop hela fjolåret och i år, så vi vet var vi har varandra. Vi får in en ruskigt smart och spelsugen Joakim Andersson också som gör det extremt bra under de förutsättningar han har. Han kommer bara att växa ju längre säsongen går.

Hur skulle du beskriva Sundblads inverkan på årets Örebro kontra hur det såg ut innan han kom in i fjol?
– Framför allt tränar vi riktigt hårt och riktigt mycket. Han har bytt lite spelsystem sedan i fjol också. Då handlade det om att spela defensivt och rädda oss kvar. Nu ska vi spela hockey, lösa alla situationer och skapa mer målchanser för att vinna fler hockeymatcher.
– Jag känner att konceptet som Niklas kör, att man ska träna hårt och vara i bra fysisk form, gynnat mig som spelare. Jag gjorde personligen min bästa säsong i fjol med 30 poäng och känner att jag tog med mig en positiv anda efter den säsongen och har försökt bygga vidare på det.
– I år vågar man lite mer när man har det där självförtroendet jag byggde upp i fjol. Man vågar hålla i pucken lite mer, göra den där extra dragningen eller slå den där passen eller skjuta det där skottet som man kanske inte skulle göra om inte självförtroendet var på topp.


Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

”DET VAR TURBULENT NÄR ‘LILL-KENTA’ HOPPADE AV”

Inför kvällens bortamöte med Mora är Örebro överraskande sexa i en jämn tabell. Laget fanns med i toppen innan man föll med 1–2 mot Djurgården i tisdags och har visat upp en mycket stark defensiv. Tillsammans med Växjö har man släppt in minst antal mål i serien (22).
– Vi har fått ihop det bra. Alla köper spelidén som tränarkonstellationen har satt ihop och vi kämpar och sliter för varandra. Vi har fått till ett riktigt bra försvarsspel och släpper in lite mål. Släpper man in lite mål är man fortfarande med i alla matcher och vinner många matcher.

Kämpade ni inte för varandra på samma sätt i fjol?
– Det är klart att man alltid säger så här när det går bra, men jag tycker att nu jobbar vi lite hårdare, lite smartare och lite bättre nu. Det är klart att alla jobbade och slet för varandra i fjol också, men det blir lite den här spiralen när man börjar förlora, lite negativt, lite skriverier, svarar Weinstock och kommer in på kaoset i föreningen i fjol.
– Det var turbulent när ”Lill-Kenta” först hoppade av och Johan (Tornberg) sedan fick sparken och det kom in nya tränare som skulle sätt sitt system. Det blev lite för mycket turbulens kring tränartrojkan och vi fick aldrig någon riktig kontinuitet i det vi gjorde.

Så är det inte i år. Örebro har funnit en trygghet i spelet och har visat att man är kapabla att skaka om på pappret skickligare motstånd.
– Det är fortfarande tidigt på säsongen och det är många lag som söker sin egen identitet, men vi ber inte om ursäkt för poängen vi har tagit. Vi är med och matchar alla lag i serien just nu. Vi var på vippen att vinna i Göteborg, på vippen här i Stockholm. Vi får se, men vi ska vara med och kriga och vill till slutspel. Det är inget snack om saken, säger Marcus Weinstock bestämt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten