Till slut fick också Niklas Hjalmarsson och de övriga i Arizona fira en seger.
Philadelphia

Äntligen, Arizona – tog säsongens första seger

Efter en enda poäng på de elva inledande matcherna vann Arizona i natt. Trots en kollaps i tredjeperioden besegrade man Philadelphia med 4-3.
– Lättnad. Uppspelthet. Glädje, säger 1-0-skytten Jordan Martinook till nhl.com.

Inför säsongen trodde många att det här var säsongen då Arizona skulle ta sig till slutspel igen. Men redan nu har man satt sig i en sits som kan göra det svårt för dem att gå dit. Det var nämligen i natt, i den tolfte matchen för säsongen, som prärievargarna till sist fick segerjubla. Men det var sannerligen en seger som satt långt inne.

Trots att Arizona ledde med 3-0 i början av den tredje perioden krävdes det nämligen förlängning för att laget skulle besegra Philadelphia. Flyers satte tre raka mål varav två under matchens sista 53 sekunder, och där och då var det nog många i Arizona som kände att de aldrig skulle vinna en hockeymatch igen.

”ALLA ÄR GLADA”

Men man lyckades vända på skutan tills dess att förlängningen drog igång. Alex Goligoski avgjorde med 15 sekunder kvar av övertiden och säkrade segern. Det var backens första mål för säsongen.

Man kan förstå att det var stora känslor inblandade i Arizonalaget efter vinsten.
–  Lättnad. Uppspelthet. Glädje. Du kan fortsätta med vilka adjektiv du vill. Alla är glada. Det känns bra att få avsluta en match med ett leende, även om vi nog hellre vill vinna matcher på ett lite enklare sätt, säger 1-0-skytten Jordan Martinook till nhl.com.

TRE SVENSKPOÄNG

Flyers var förstås nöjda med sin alldeles makalösa upphämtning i den tredje perioden, även om det slutade med en förlust.
– Man måste älska sättet vi kom tillbaka på. Vår tredjeperiod var vår bästa, med stor marginal. Vi ska bara spela så i 60 minuter, säger lagkaptenen Claude Giroux.

Niklas Hjalmarsson hade två assist i Arizona, på Martinooks 1-0 och Brendan Perlinis 3-0. Oliver-Ekman Larsson spelade fram till Christian Dvoraks 2-0-mål, knappt åtta minuter in i den första perioden.

I Philadelphia blev Sean Couturer tvåmålsskytt. Jordan Weal gjorde också mål i den heroiska upphämtningen som åtminstone gav Flyers en poäng.