Sök
Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans lag #7

Vi är framme vid det första landslagsuppehållet för säsongen, vilket innebär att en fjärdedel av säsongen är spelad. Uffe Bodin tar ut veckans SHL-lag och kikar närmare på det mest minnesvärda under den gångna veckans spel.

Allhelgonahelgen har passerat och för de flesta SHL-lagen innebär det lite välbehövliga vila och möjligheten att ladda om batterierna under Karjala Tournament-veckan. I vanlig ordning har hockeysverige.se tagit ut veckans SHL-lag och även lagt några specifika händelser och spelare under lupp.

Målvakt:

Joni Ortio, Skellefteå
Skellefteås finska landslagsmålvakt har fortsatt vara lika stabil som under fjolårssäsong och inger båda lugn och förtroende mellan stolparna. Den här veckan räddade han 46 av 49 skott i de bägge vinsterna mot Frölunda och Malmö.

Backar:

Noah Welch, Växjö
Tillbaka i SHL och Växjö. Då gjorde den amerikanske veteranbacken sin närvaro känd direkt. Welch lämnade dubbelmötet mot Rögle med ett mål och två assist och var +4. Med sin rutin och sitt kunnande blir Welch en perfekt breddback att få in i en redan stark backuppsättning hos serieledarna.

Jonathan Pudas, Skellefteå
Jonathan Pudas har sett till att Skellefteå inte har behöva sakna Sebastian Ahos offensiva spetsegenskaper. Den spelskicklige rightbacken svalde rejält med speltid i segrarna mot Frölunda och Malmö och fixade tre assist i processen. Skuggar Craig Schira och Kristian Näkyvä i toppen av backarnas poängliga med sina tolv poäng (3+9) på 16 matcher.

Forwards:

Pär Lindholm, Skellefteå
Skellefteås förstakedja fattade eld den gångna veckan och låg bakom det mesta i segrarna mot Frölunda och Malmö. Lindholm sköt segermålet i den första matchen och slog sedan till med ett hattrick mot Malmö. 4+1 blev det på de båda matcher för Lindholm, som beger sig till Karjala Tournament med ett starkt självförtroende och vind i seglen.

Victor Ejdsell, HV71
Fjolårets poängkung i Hockeyallsvenskan har snabbt blivit en kraft att räkna med även i SHL. Den storvuxne centern imponerade stort framför allt mot Frölunda i lördags, men bjöd även på ett klassmål i mötet med Luleå dessförinnan. Efter 3+1 i de bägge matcherna har Hagfôrs-sonen klämt sig in i poängligans topp-10.

Patrick Cehlin, Luleå
Luleå spelade bara en match i veckan. Det var Cehlins match helt och hållet. När HV71 besegrades med 3–2 svarade 26-åringen för att hattrick och har därmed skjutit lagets fem senaste mål i SHL. Den skottglade högerforwardens skytte börjar ge utdelning – alldeles lagom till Karjala Tournament.

Veckans… avsked Anders Eldebrinks tid i Rögle är förbi. På söndagen kom beskedet att han lämnar tränarrollen efter en milt sagt kaotisk höst där Rögle stundtals befunnit sig i fritt fall. Därmed har ännu en av de äldre i tränargardet fått flytta på sig. Sedan tidigare har veterantränare som Roger Melin (Brynäs) och Mats Waltin (Södertälje) fått gå. Är det en trend vi börjar skönja i svensk hockey? Jag rekommenderar Daniel Enestubbes krönika i frågan: http://danielenestubbe.blogg.smp.se/blogg/aldermannens-sista-strid/

… klassmål Det fanns åtskilliga att välja på den här veckan, men jag föll för HV71-centern Victor Ejdsells 2–3-reducering mot Luleå. Målet betydde visserligen ingenting för matchens utgång. Men det är svårt att inte älska hans djävlar-anamma i sekvensen innan målet.

… gallerlirare Tyske 17-åringen Dominik Bokk har imponerat stort för Växjö i J20 SuperElit den här säsongen. Den här veckan visade han att han kan göra fina prestationer i SHL också. Hans avgörande fullträff – och tillika första SHL-mål – i fredagens bortamöte med Rögle höll hög klass. Detsamma kan inte sägas om Rögles försvarsuppträdande i sekvensen.

… rackarbajsare Går man på höstlov som serieledare har man gjort sig förtjänt av ett glas eller två. Växjös tränare Sam Hallam skulle emellertid inte fira med en rökig whisky eller en fin konjak, nej, hans val av gift visade sig vara ”en liten tequila”.

… stämning Slutspelskänsla i november? Ja, de utsålda mötena mellan Djurgården och Färjestad hade precis den inramning, nerv och puls som man förknippar med en slutspelsserie både på och utanför isen. Vad hände med rubrikerna om publikkris?

Den här artikeln handlar om: