Sök
Tre Kronor …
World Under-17 Hockey Challenge

Storstryk för Team 17 mot Finland – släppte fyra mål i tredje perioden

Nej, det går fortsätt jättetungt för det svenska Team 17-landslaget i World Under-17 Hockey Challenge i Kanada. Efter tunga förluster mot Ryssland och Kanada Röd blev det storstryk mot FInland för svenskarna med 1–6 på tisdagen.

Team 17-landslaget har inte funnit någon lycka i årets upplaga av World Under-17 Hockey Challenge i Kanada. Efter 1–4 mot Ryssland och 2–7 mot Kanada röd blev det i natt storstryk med 1–6 mot Finland.

Sverige hade 1–0 efter första perioden, där Modos tvillingar Max och Joel Wahlgren samarbetade sig fram ledningsmålet med den förstnämnde som avslutare. I den andra perioden vände Finland på matchen med två mål och sköt sedan fyra raka mål på mindre än sju minuters spel i den tredje perioden.

I den svenska kassen stoppade målvakten Hugo Alnefelt, HV71, 36 av de 42 finska skotten.

Trots tre raka nederlag och 4–17 i målskillnad kommer svenskarna att spela kvartsfinal i turneringen under torsdagen. Motståndaren är i skrivande stund inte fastställd.

Den här artikeln handlar om: