Sök
TORONTO, ON – NOVEMBER 8: Goalie Frederik Andersen #31 of the Toronto Maple Leafs is congratulated by teammate Morgan Reilly #44 after defeating the Minnesota Wild during an NHL game at the Air Canada Centre on November 8, 2017 in Toronto, Ontario, Canada. The Maple Leafs defeated the Wild 4-2. (Photo by Claus Andersen/Getty Images) …
Toronto

Ändrade rutinerna – storspelade: ”Måste prova ut mina skridskor varje dag”

Den danske målvakten Frederik Andersen blev tungan på vågen för sitt Toronto Maple Leafs när de hemmavann mot Minnesota med 4-2. 28-åringen räddade 35 skott och om succén berodde på ändrade morgonrutiner eller ej ska vara osagt.

Toronto tog sin andra raka seger när Minnesota besegrades på hemmaplan med 4-2. Stor hjälte i hemmalaget blev Frederik Andersen som stoppade 35 av de 37 skott han fick mot sig.
— Allt som allt var det en bra natt för oss, bra för vår målvakt också. Förtroende är en viktig sak, det är svårt att komma i ligan. Det var en bra kväll för honom, berättade Torontos coach Mike Babcock för nhl.com efter matchen.

ÄNDRADE MORGONRUTINEN

Normalt brukar Andersen värma inför matcher i full målvaktsutrustning tillsammans med målvaktstränaren. Men då han fått nya skridskor ändrade han på den rutinen inför nattens match och åkte istället skridskor med övriga laget.
— Jag antar att jag måste prova ut mina skridskor varje dag nu, sa målvakten efter matchen.
— Det är mer att underhålla och se till att din kropp är vilad. Ibland måste du lyssna på våra sportvetenskapliga killar. När du får en bra känsla vill du försöka kopiera den typen av tankesätt.

William Nylander hade en assist för Toronto och gjorde nu poäng för andra matchen i rad.

TAMPA UPP I LEDNING

Det spelades bara tre matcher under natten i NHL. New York Rangers slog Boston på hemmaplan med 4-2 och i San José fick hemmalaget se sig besegrat med 1-5 av Tampa Bay som nu leder hela NHL. I bortalaget stod Anton Strålman för en assist och segern var lagets andra raka.

Den här artikeln handlar om: