Tre Kronor …
Nyheter

Djurgårdskeepern knäckte jänkarna – stoppade 37 skott för Småkronorna

Småkronorna fortsätter att övertyga under femnationsturneringen i Finland. På fredagen tog man en meriterande seger över USA, en seger som målvakten Olof Lindbom hade stor del i med sina 37 räddningar i 2–0-vinsten.

4–1 mot Tjeckien och 2–0 mot USA i dag. Småkronorna har fått en smakstart på femnationsturneringen i Finland.

Fredagens seger kan svenskarna till mångt och mycket tacka sin målvakt för. Olof Lindbom, till vardags i Djurgårdens J20-lag, stoppade samtliga 37 skott mot USA och fick pris som matchens bästa svensk. Detta mot ett amerikanskt motstånd med en hel del högt rankade talanger inför nästa sommars NHL-draft.

Södertäljes Hugo Gustafsson och Djurgårdens Christoffer Jona sköt de svenska målen.

Sverige, som saknar flera av sina främsta spelare på grund av Juniorkronornas turnering i Ryssland, fortsätter turneringen med att ställas mot Schweiz i morgon innan man avslutar turneringen med att möta Finland på söndag.

USA-Sverige 0-2

(0-1, 0-1, 0-0)
Period ett: 03.01 utv. 2 min Filip Johansson cross checking, 06.26 utv. 2 min Philippe Lapointe slashing, 12.21 utv. 2 min Axel Andersson roughing, 13.08 utv. 2 min lagstraff USA too many players on the ice, 14.00 utv. Mattias Samuelsson holding, 19.23 0-1 Hugo Gustafsson assist Fredrik Granberg, David Lilja
Skott: 6-9
Period två: 00.40 utv. 2 min Filip Johansson holding, 11.34 utv. 2 min Nils Lundkvist boarding, 16.26 0-2 Christoffer Jona assist Axel Andersson, Filip Johansson, 17.03 utv. 2 min Erik Middendorf interference, 17.31 utv. 2 min Adam Samuelsson roughing, 17.31 utv. 2 min Adam Ginning roughing
Skott: 8-12
Period tre: 01.09 utv. 2 min Nils Höglander holding, 04.21 utv. 2 min Ty Emberson elbowing, 09.48 utv. 2 min Janicke Trevor roughing, 09.48 utv. 2 min Lukas Wernblom roughing, 12.05 utv. 2 min+ 10 min Nils Höglander checking to the head+misconduct, 13.23 utv. 2 minPatrick Giles slashing, 14.04 utv. 2 min Tyler Weiss interference, 17.39 utv. 2 min Filip Hållander cross checking
Skott: 23-3. Totalt: 37-24
Utvisningar: USA 9×2 min. Sverige 1×10 min, 9×2 min.
Domare: Jukka-Pekka Koistinen Finland, Kristian Vikman Finland