Sök
Michael Leighton.
Tampa Bay

Arizona plockar in forna Stanley Cup-målvakten

Arizona Coyotes har haft stora problem mellan stolparna den här säsongen. Nu trejdar klubben till sig veterankeepern Michael Leighton för att bredda sig. 

När Arizona Coyotes värvade Antti Raanta från New York Rangers i somras var förhoppningen att det skulle lösa klubbens målvaktsproblem. En tidig skada på finländaren försvårade dock situationen och blott en och en halv månad in på säsongen har klubben redan hunnit testa fyra olika målvakter och har haft ytterligare två uppkallade från AHL.

Efter att tidigare under månaden ha värvat in Scott Wedgewood från New Jersey Devils gjorde Coyotes klart med ytterligare en målvakt i dag. Genom att skicka målvakten Louis Domingue och forwarden Tye McGinn till Tampa Bay Lightning i utbyte för Michael Leighton.

FICK CHANSEN MED RAANTA BORTA – TOG DEN INTE

Leighton, 36, spelade Stanley Cup-final med Philadelphia Flyers 2010, men har mest hållit till i AHL sedan dess. Den här säsongen har han gjort nio matcher för Lightnings farmarlag Syracuse Crunch med en räddningsprocent på 86,8.

Domnigue, 27, fick chansen mellan Coyotes stolpar under Raantas skadefrånvaro, men hade ingen framgång. På sju matcher hade han en räddningsprocent på 85,6 och ersattes snabbt av andra målvakter.

McGinn, 27, spelade 18 matcher för Arizona under säsongen 2014/15. Han har mest hört hemma i AHL och står den här säsongen bokförd för fem poäng (2+3) och 29 utvisningsminuter i Syracuse.

Den här artikeln handlar om: