Sök
Alexander Johansson och Anton Grundel
SHL

Tunga Färjestadsbeskeden: ”Inget spel före jul”

Ajajajaj. SHL-tvåan Färjestad tvingas klara sig utan två av sina nyckelspelare en lång tid framöver.

Anton Grundel har de senaste veckorna lidit av en hjärnskakning. Lagkaptenen Alexander Johansson, som nyligen kommit tillbaka efter en annan skada efter att ha missat starten på säsongen, ådrog sig en ny sådan på överkroppen igår efter att ha täckt ett skott i förlustmatchen mot Luleå.

Nu står det klart att ingen av dem kommer spela före jul. Det bekräftar fysioterapeuten Mattias Hell i ett videoklipp på klubbens Twitterkonto.

Alexander Johansson hann bara spela fyra matcher innan olyckan var framme. Han stod förra säsongen för 32 poäng på  47 matcher i SHL och fick landslagsdebutera, till och med. Han fick till den här säsongen ta över Färjestads ”C” från Magnus Nygren som ju flyttade till Schweiz.

Anton Grundel, som hade ett A på bröstet fram till sin skada, har bara spelat tio matcher under säsongen.
– Han tränar dagligen i gym och så, men är inte redo för spel, säger Hell.

Den här artikeln handlar om: