Sök
NY SKADA. Alexander Johansson grinar illa efter gårdagens smäll.
SHL

FBK-kaptenen skadad igen – missar nästa match

Han inledde säsongen med att missa de 14 första matcherna på grund av skada. Nu är Färjestads kapten Alexander Johansson skadad igen. Han kommer inte till spel i torsdagens bortamöte med Skellefteå, skriver Värmlands Folkblad.

Oturen fortsätter att grina Färjestads lagkapten Alexander Johansson i ansiktet. Gårdagens 1–4-förlust mot Luleå i Norrbotten var hans blott fjärde SHL-match den här säsongen. Han missade lagets 14 första matcher med en skada som han ådrog sig tidigt på försäsongen och som höll honom borta från spel länge och väl.

Nu tvingas 28-åringen vila igen. I andra perioden av mötet med Luleå fick han backen Lukas Nordsäters skott på sig och tvingades avbryta matchen. Det innebär nu att han inte kommer att spela nästa match.

FICK GENOMBROTT MED 32 POÄNG I FJOL

– Alexander spelar inte i Skellefteå på torsdag, var tränaren Johan Pennerborns besked till Värmlands Folkblad efteråt.

Johansson fick ett stort genombrott i SHL förra säsongen efter flytten från Växjö till Karlstad. Som forward i toppkedjan med Johan Ryno och Joakim Nygård svarade han för personbästa 15 mål och 32 poäng. Det gav honom också möjligheten att få landslagsdebutera med Tre Kronor.

På sina fyra första matcher den här säsongen hade Alexander Johansson gjort två assist.

Den här artikeln handlar om: