Sök
Blir det OS för Kronwall?
OS 2018

Förbunden sätter press på KHL – skickar brev

Frågan om KHL:s deltagande i OS eller inte har dykt upp de senaste dagarna. Nu har Kanadas ishockeyförbund skrivit ett brev till ligan och ställt frågan hur det blir. Brevet har undertecknats av Tjeckiens, Finlands och Sveriges ishockeyförbund också.

Efter en tids rykten tog det rejäl fart häromdagen när det avslöjades att det ryska parlamentet förberedde ett lagförslag för att kunna stoppa KHL-spelare från att kunna delta i de olympiska spelen 2018. Detta med anledning av den ryska dopingskandalen som gjort att idrottarna i OS kanske inte ens får tävla under nationens flagga.

DRABBAR MÅNGA NATIONER

Skulle det bli så ämnar den ryska staten inte att skicka iväg några KHL-spelare till den olympiska hockeyturneringen i Sydkorea, vilket bland annat skulle innefatta många svenska spelare som Linus Omark, Staffan Kronwall och Jhonas Enroth.

Men det skulle även drabba andra nationer hårt, däribland Kanada som nu författat ett brev till KHL där de ställer frågan om ligan kommer släppa några spelare till OS. Brevet undertecknas också av Tjeckiens, Finlands och Sveriges ishockeyförbund.

Den här artikeln handlar om: