Sök
Nu kan bröderna Lundqvist vinna ännu ett pris.
Nyheter

Hockeyn och fotbollen tävlar om prestigefyllt pris: ”Två av de absolut största”

I våras vann Tre Kronor VM-guld i Köln. Nu kan de prisas på nytt – landslaget är nämligen en av 14 nominerade till årets Jerringpris som delas ut av Radiosporten.

Jerringpriset delas ut en gång per år för årets bästa svenska idrottsprestation och en riktig prestation kan man ju kallas Sveriges VM-guld i Köln i våras när man hämtade hem sitt tionde guld genom tiderna och där bland andra Henrik Lundqvist, William Nylander och Nicklas Bäckström spelade huvudroller i det av Rikard Grönborg ledda laget.

GÖR UPP MOT FOTBOLLSLANDSLAGET

Priset delas ut i samband med idrottsgalan den 15 januari.
— Konkurrensen har som vanligt varit stenhård i nomineringsprocessen. En ovanlig sak i år är att två av de absolut största landslagen, alltså fotboll och ishockey, har presterat så bra att de finns med bland kandidaterna, sa jurymedlemmen Bengt Skött i programmet P4 Extra.

Bland de övriga nominerade finns bland annat fotbollslandslaget som häromveckan blev klara för sommarens fotbolls-VM som avgörs i Ryssland.

Den här artikeln handlar om: