Sök
Tomi Sallinen.
Schweiziska ligan

Tidigare SHL-stjärnan får korttidskontraktet förlängt hos jumbon

Trots en tung säsong blir stjärncentern Tomi Sallinen kvar i NLA-jumbon Kloten. Han får sitt korttidskontrakt förlängt.

Det fanns nog en del sportchefer runt om i Europa som hoppades att Tomi Sallinen skulle finnas på marknaden inom kort. Men så ser det inte ut att bli. Den finske centern kommer av allt att döma vara kvar i schweiziska Kloten hela säsongen.

Det är Neue Zürcher Zeitung som skriver att klubben har för avsikt att förlänga kontraktet för resten av säsongen. Från början kom Sallinen in som en ersättare för landsmannen Tommi Santala som åkt på en skada. Det första avtalet sträckte sig bara september ut men har i omgångar förlängts och ser nu alltså ut att förlängas över hela säsongen.

VM I VÅRAS

Detta trots att Tomi Sallinen rent poängmässigt haft det ganska tungt. Han står på blygsamma 2+6 på de 18 matcher han spelat. Kloten ligger dessutom klart sist i NLA, med bara 16 poäng på 22 matcher och åtta poäng upp till närmaste lag.

Tomi Sallinen var för några år sedan en uppskattad spelare i SHL. Säsongen 14/15 stod han för 36 poäng i Leksand och säsongen därpå blev det 32 i Djurgården innan han testade på spel i KHL förra säsongen. Även där gick det tungt med bara 13 poäng på 49 matcher för Kunlun och Neftekhimik Nizhnekamsk. Trots det fick han spela VM för Finland.

Den här artikeln handlar om: