Sök
Ylva Martinsen ersätts av Leif Boork.
Nyheter

Ny förbundskapten för Damkronorna

Damkronorna får ny förbundskapten efter Leif Boork. Det handlar om Ylva Martinsen som tar över från den 1 april.

Det är svenska ishockeyförbundet som på sin hemsida offentliggör att Boork avgår efter säsongen. Istället tar Ylva Martinsen över.
— Jag är otroligt stolt över att få den här möjligheten. Det är ett hedersuppdrag och det finaste jobb du kan få inom hockeyn. När jag själv spelade var det en ära att dra på sig landslagströjan så det här känns såklart jätteroligt. Jag har jobbat ett tag nu med generationen som är på väg upp till Damkronorna och jag har en bra relation med spelarna, berättar hon på hockeyförbundets hemsida.

Ylva Martinsen har tidigare varit förbundskapten för U18-landslaget och tränade dessförinnan AIK:s damlag. På meritlistan finns även en hel del tunga meriter som spelare. Martinsen, tidigare Lindberg i efternamn, var med och tog OS-silver i Turin 2006, brons i Vancouver fyra år senare och VM-brons 2005.

Den här artikeln handlar om: