Sök
171128 VŠxjšs Noah Welch jublar efter 2-0 under ishockeymatchen i SHL mellan VŠxjš och HV71 den 28 november 2017 i VŠxjš. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144 …
Växjö Lakers HC

HV 71 fortsatt svårt för rivalen – sänkt av gamla lagkamraten

Smålandsderby mellan Växjö och HV 71 stod på kvällens meny. Serieledande Växjö var det starkare laget och tog i och med kvällens 2-1-seger sin sjunde seger på de åtta senaste mötena med rivalen. 

Under de tio senaste matcherna har Växjö smått osannolika 45,82% i powerplay. Något som HV 71 tycks ha missat då man drog på sig två utvisningar under matchens inledande minuter. Som så många gånger förr utnyttjade Växjö läget och kunde göra 1-0 genom Robert Rosén efter 4.27. Joel Persson och Elias Pettersson noterades för assistpoäng.
– Det var kanske lite dumt att skjuta eftersom ingen stod framför mål, men deras egen back skymmer målvakten och den smiter in. Det var skönt, säger Rosén till C More.

Andra perioden stod och vägde enda fram till Noah Welch kunde smälla in 2-0 mot klubben han representerade 2011-2012 efter fint förarbete från Linus Fröberg. HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel höll kvar Jönköpingslaget i matchen efter att ha räddat flertalet frilägen.

”SLÄPPER TILL 100 FRILÄGEN”

I tredje perioden jagade HV 71 reducering och efter 3.38 kunde Dylan Reese sätta 1-2 efter ett bra tryck i Växjözonen. Hemmalaget la sig sedan på försvar och lät aldrig HV 71 skapa någon farlig målchans. En sista kraftansträngning kom i slutskedet när Pettersson-Wentzel lämnade kassen, men utan resultat.
– Jag tycker inte vi spelar som vi vill de två första perioderna. Det känns som vi släpper till 100 frilägen och 100 ”odd man rushes”. Det är inte så vi vill spela hockey. Men sen tycker jag att vi gör ett ärligt försök i tredje. Bakläxan blir att vi ska kunna göra det direkt från nedsläpp, säger Robin Figren till C More efter matchen.

Växjö fortsätter i och med kvällens vinst sitt segertåg. På de tolv senaste matcherna har laget vunnit elva matcher.

Den här artikeln handlar om: