Sök
Linus Högberg har prickat in första SHL-målet i karriären.
Växjö Lakers HC

Sköt karriärens första SHL-mål – på läktaren satt NHL-klubbens scout: ”Jag ville bara krama om hela bänken”

Backen Linus Högberg har väntat länge på det första SHL-målet. Men i hemmamatchen mot Luleå fick han äntligen spräcka måltorkan. 
– Det har gått över 50 matcher så det var en jäkla tung sten som föll, säger 19-åringen till hockeysverige.se.  

VÄXJÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
När Växjös hemmamatch mot Luleå startade hade Linus Högberg aldrig gjort mål i SHL. Men efter 58 mållösa matcher i den svenska högstaligan bröt han äntligen måltorkan. Och han kunde knappast ha valt ett så mycket bättre tillfälle. På läktaren i Vida Arena satt ett gäng NHL-scouter. Bland annat fanns representanter från Philadelphia Flyers på plats, klubben som 2016 draftade honom.
– Det har gått över 50 matcher så det var en jäkla tung sten som föll. Det var jäkligt skönt. Jag får hoppas att det inte tar så lång tid till andra bara, säger han och ler.

Högbergs mål gav Växjö ledningen med 3-1 i gårdagens hemmamatch mot Luleå.

Hur var känslan när du såg att pucken gick in?
– Det var ren glädje. Jag ville bara krama om hela bänken, berättar han och spricker upp i ett nytt stort leende.


Linus Högberg jublar över sitt första mål i SHL. Foto: Jonas Ljungdahl / Bildbyrån

”DET SOM ÄR NYCKELN”

Han erkänner att måltorkan har varit frustrerande, men till slut hittade han ett sätt att ta sig ur den.
– Det är bara att skjuta mer. Jag har inte skjutit så jäkla mycket men jag har försökt göra det lite mer på slutet. Det är väl det som är nyckeln.

Dessvärre räckte inte Stockholms-sonens mål till några inspelade poäng för laget. Luleå stod för en osannolik vändning i tredje perioden. Efter ett matchstraff på Daniel Rahimi kunde bortalaget göra fyra (!) mål under ett och samma powerplay. Till slut vann gästerna med 5-3.
– Man får ta det som en läropeng. Hockey är tre perioder och vi spelade bara två idag.

Men det här var nog ändå en match 19-åringen kommer att minnas. Högberg spelade 34 matcher med Växjö förra säsongen och har fortsatt att utvecklas. Han får mer och mer förtroende i Sam Hallams lagbygge.
– Jag har börjat få mer speltid här på slutet. Det känns bättre och bättre. Man får lite bättre självförtroende desto mer man får spela. Man vågar göra lite mer, så det känns bra tycker jag.

Den här artikeln handlar om: