Sök
Nick Sörensen.
SHL

LHC-forwardens frustration i karriären: ”Har aldrig testat att inte skada mig”

Från Anaheim Ducks organisation kom han tillbaka. Nick Sörensen fick första halvan av höstsäsongen bortkastad på grund av en skada i återkomsten till Linköping. Nu berättar forwarden för hockeysverige.se hur skadorna har påverkat honom och om sin nya roll i den östgötska klubben. 
– Det är klart att man vill spela så mycket hockey som möjligt, säger han. 

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

För två säsonger sedan gjorde Nick Sörensen 23 poäng (10+13) på 37 matcher med Linköping i SHL. Ifjol var han i Anaheim Ducks organisation där han spelade mestadels i AHL med San Diego Gulls. Det fick honom att vilja återvända till Sverige för att göra sig mer mogen för att kunna ta en plats i världens bästa liga.

Valet föll återigen på Linköping och han beskriver för hockeysverige.se hur det har varit att komma tillbaka.
– Jag tycker det har varit skitkul. Framför allt att komma tillbaka till Linköping där jag spelade sist. Jag trivs bra i staden och jag trivs bra i laget. Förutom skadan i början, så har det varit jättekul att komma tillbaka hit och spela.

Varför just Linköping? Är det klubben som ligger dig närmast hjärtat i Sverige?
– Ja, just nu är det så. Det var de som gav mig chansen och trodde på mig. De har hjälpt mig utvecklas och pushat fram mig. Jag kom tillbaka för att utvecklas ännu mer.

Om han jämför med tiden i Skellefteå, säsongen 2014/15, så säger han att Linköping gynnar honom mer på en rad olika saker.
– Det är närmare hem, familjen är nära, alla syskonen. Det är närmare till Skåne. Men hockeyn spelar in en stor del i livet, och jag har bra möjligheter att utvecklas i Linköping. När jag var i Skellefteå var jag lite yngre, så jag kanske inte riktigt platsade i laget.

”DET KANSKE HADE SETT ANNORLUNDA UT OM JAG INTE SKADAT MIG”

Sörensen har nästintill aldrig fått en hel säsong utan skador. Den här säsongen inleddes också på tyngsta möjliga sätt. Forwarden var borta från spel mellan augusti och oktober.
– Det var tråkigt. Jag missade hela försäsongen och de tio första matcherna i SHL. Och det gjorde det ännu tyngre att det gick så dåligt för laget. Jag tycker inte om att sitta utanför, man vill vara med och bidra. Men jag tycker att vi har gjort något bra med det sedan jag kom tillbaka.

Skadorna har varit återkommande för dig flera gånger. Känner du inte att det har bromsat din utveckling?
– Jag vet inte, för jag har inte testat att inte skada mig. Men självklart är det inte bra att vara skadad. Det kanske hade sett annorlunda ut om jag inte skadat mig, men det är ingenting jag går och tänker på. Jag försöker bara ta det dag-för-dag och ha roligt när jag väl spelar.
– Att vara skadad året innan draften gynnade ju inte, men det är svårt att säga. Jag har blivit starkare mentalt och framför allt på gymmet. Det är klart att man vill spela så mycket hockey som möjligt, men jag tycker ändå att jag har gjort det bästa av situationerna.


Nick Sörensen har kunnat ha fler mål i protokollet. Han har missat flertalet straffar och en mängd frilägen. Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

”SMÅDETALJER I MITT SPEL BLIR BÄTTRE NÄR JAG FÅR SPELA MED HONOM”

När han väl spelar så levererar han. På 15 matcher har svensken svarat för tio poäng (6+4). Inför säsongen berättade han i en intervju med hockeysverige.se att han har mer i registret att visa. Nu tog vi tillfället i akt och hörde om han känner att han lyckats påvisa detta.
– Ja, det tycker jag. Jag har fått en mycket större roll. En bärande roll i laget och jag försöker bara att göra det bästa av situationen. Vi har något bra på gång. Vi har förlorat två matcher nu, men annars tycker jag att vi är på rätt väg.

Just att hans spel har fungerat bra på sistone tackar han sina kedjekamrater för.
– Det är väl att jag använder min fart och storlek. Jag försöker skjuta mycket och sedan har jag hittat bra kemi med Tony Mårtensson och Jakob Lilja.

Hur är det att spela med Mårtensson?
– Det är jäkligt roligt, det är en ära. Han är ju så sjukt smart inte bara på isen utan också utanför. Han hjälper mig både på och utanför isen. Han har den här rutinen och gör saker på isen som ingen kanske lägger märke till. Jag känner att smådetaljer blir bättre med i mitt spel när jag får spela med honom.

Med tanke på hans passningskapacitet och din skottvilja. Känns det inte som att ni borde kunna göra ännu fler mål?
– Vi har missat 700 lägen, så det är svårt att säga. Jag tycker att vi skapar tillräckligt med chanser varje match för att kunna göra minst ett eller två mål.

Inför LHC:s möte med Luleå senast hade Sörensen en svacka i målgörandet, men nu har han gjort två mål på de två senaste matcherna (ett mot Luleå och ett igår mot Djurgården). Han beskriver sin form just nu.
– Jag tycker att jag har spelat likadant hela säsongen. Kanske lite knackigt i början när jag kom tillbaka från skadan. Men annars tycker jag att jag har bidragit framåt och bakåt. Jag har skapat lägen varje match. De fyra matcherna jag inte hade gjort mål missade jag två straffar och sex eller sju frilägen, så jag hade likväl kunnat göra åtta mål och då hade allting varit hallelujah. Idag missade jag också ett friläge, så det är inte bara mål som räknas.

Den här artikeln handlar om: