Sök
Alexander Johansson var rejält besviken efter lagets tredje raka förlust.
SHL

FBK-kaptenens kritik: ”Är vi villiga att spela ishockey?”

Tredje raka förlusten för Färjestad. Då var lagkapten Alexander Johansson rejält irriterad.
– Är vi villiga att spela ishockey? Eller är det bara att vi samlas på en söndagseftermiddag och skrattar lite och så åker vi härifrån, säger Johansson efter förlusten mot Mora.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Färjestad har gjort en riktigt bra höst. Laget har överraskat många och är med i toppen av SHL. Karlstad-laget är fortfarande tvåa i tabellen, men dagens förlust med 2-4 hemma mot Mora var lagets tredje raka förlust.
– Vi är såklart inte nöjda med varken resultat eller prestation idag. Mora får matchen precis dit de vill och får ledningen att gå på. De får även 2-0 och 3-0 i andra perioden. Men det är inte så att vi inte skapar chanser, det gör vi, säger assisterande tränaren Gereon Dahlgren på presskonferensen.
– Jag är besviken och mycket folk som kommer hit. Men vi har haft en väldigt bra höst. Vi får ta det här som en jäkla lärdom och analysera under uppehållet.

FBK går på extra tidigt juluppehåll. Men det var inte så här man ville avsluta klubbens bästa höst på många år.
– Jag försöker att ha en rätt positiv ton till det men nej… Det är inte mycket jag kan vara positiv till i vårt spel, säger en rejält irriterad Alexander Johansson.
– Nu är det 16 dagar och det finns jättemycket tid att analysera och träna. Förhoppnings kan vi nollställa och bygga upp lite självförtroende igen. Det är nog det som behövs.


Alexander Johansson. Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

”DET VILL DU INTE HÖRA”

Efter första perioden i dagens match mot Mora hamnade FBK i underläge 0-1. Då var det ord och inga visor i omklädningsrummet.

Vad sa ni till varandra i första pausen?
– Det vill du inte höra, säger Johansson och är tyst en lång stund.
– Är vi villiga att spela ishockey? Eller är det bara att vi samlas på en söndagseftermiddag och skrattar lite och så åker vi härifrån och så är det som det är.

Tidigare under hösten har FBK har haft en förmåga att hämta upp svåra underlägen. Laget har visat moral och krigat sig tillbaka. Men ikväll var man aldrig riktigt nära att komma ikapp från underläge 0-3.
Dick (Axelsson) och ”Linkans” (Michael Lindqvist) kedja har tillsammans med powerplay vunnit ett par matcher här på slutet. Nu har vi fått lite stiltje i powerplay och får inte de här viktiga målen för att komma ikapp och ta ledningen i matcherna. Nej, det är bara skit.
– Jag vill helst glömma hela veckan, säger han avslutningsvis.

”DET ÄR KANSKE LITE TJUSNINGEN MED IDROTTEN”

I Mora var tongångarna givetvis betydligt mer positiva. Laget tog en tung skalp och har nu fyra poäng ned till Karlskrona och kvalplats.
– Vi har gjort några riktigt bra matcher här på slutet som vi har förlorat. Idag kanske vi inte gör vår bästa match men vi vinner, det är kanske lite tjusningen med idrotten också. Men jag är jätteglad att vi vann. Vi tar vara på våra chanser som vi inte har gjort tidigare, säger huvudtränaren Mattias Karlin.

Den här artikeln handlar om: