Sök
Juuso Rajala.
Nyheter

Allsvenska bottenlaget lånar finsk ex-leksing: ”Behöver få in lite ny energi”

Nykomlingen Troja-Ljungby är nästjumbo i Hockeyallsvenskan och har haft svårt att få fart på anfallsspelet under första halvan av säsongen. Nu plockar man in en finsk forward för att få fart.
– Vi har ju inte rosat marknaden i vårt powerplayspel direkt och känner att vi behöver få in lite ny energi där, säger tränaren Pelle Svensson om Juuso Rajala.

Med sina 54 mål är Troja-Ljungby Hockeyallsvenskans målsnålaste lag. En anledning till det är att man bara har gjort mål på 7,6 procent av sina numerära överlägen. Också det är sämst i ligan.

För att få fart på spelet i numerärt överläge – och det offensiva spelet över lag – plockar klubben nu in ett finskt lån. Det är forwarden Juuso Rajala, som gjorde fem allsvenska matcher för Leksand 2015/16, som hämtas från tyska Dresdner Eislöwen.

”FÖRSÖKER GÖRA HONOM SPELKLAR TILL FREDAG

– I och med Juuso hoppas vi att vi kan bli lite omruskade med en ny spelare i hierarkin och på så sätt och med större konkurrens hitta vägar att bli bättre. Nu ska vi försöka göra honom spelklar till på fredag, säger tränaren Pelle Svensson på klubbens webbsida.
– Vi har gjort ett låneavtal med Dresden under december månad vilket gör att Juuso spelar de kommande fem matcherna med oss, därefter tar vi beslut om hur vi går vidare.

29-åringen är mållös med tio assist på 19 matcher i tyska andraligan den här säsongen. I fjol stod han för 56 poäng (14+42) på 48 matcher i samma liga. Bortsett från spel i Leksand har Rajala även gjort 132 matcher i finska Liiga och ytterligare 153 i andraligan Mestis.

Den här artikeln handlar om: