Sök
171214, Ishockey, Channel One Cup, Sverige – Ryssland: The Channel One Cup match between the Russian and Sweden national teams. © Bildbyrån – COP 203 – SWEDEN ONLY …
Nyheter

Tre Kronor föll – men Fasth visade OS-form: ”Kommer betyda jättemycket”

Boxplayspelarna och Viktor Fasths insatser gladde i Tre Kronor som föll i den första matchen av Channel One Cup i Ryssland.
Hemmanationen vann till slut med 3-1. 

Tre Kronor gör sin sista turnering inför OS i Pyeongchang i Sydkorea i februari och det började bra för Sverige som efter nio minuter av den första perioden tog ledningen med 1-0 genom Fredrik Pettersson. Zürich-forwarden drog till med ett välplacerat handledsskott direkt efter en tekning i den vänstra tekningscirkeln. Därefter kom dock hemmalaget igång och vände matchen med tre raka mål.

–  Det var perfekt läge att titta på spelarna i olika miljöer. Det var många saker som jag tyckte att vi gjorde bra idag. All heder till vår insats men det finns också mycket som måste göras bättre, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg till C More.

Om man ska ta en plats i den kommande OS-truppen är det sista chansen att visa upp sig i landslagssammanhang det här veckoslutet. De spelare som siktar på att komma med för sina kunskaper i numerärt underläge ska i så fall vara nöjda. Sverige dödade samtliga sex ryska numerära överlägen.

– Vårt spel i boxplay var mycket bra, vi dödar många utvisningar genom att ligga i skottlinjerna och göra ett bra jobb i egen zon och framför eget mål, säger Grönborg.

En som låg i skott linjen var backen Johan Fransson som i ett ryskt powerplay offrade och täckte ett skott med foten. Fransson tvingades sedan lämna matchen.

– Det är säkert en blödning och vi vill inte riskera någonting nu, uppdaterade Grönborg för C More.

FASTH STABIL

Målvakten Viktor Fasth ska också vara nöjd. Med sina 31 räddningar visade Växjö Lakers-keepern varför han ska ha en av de tre målvaktsplatserna till OS. På målen han släppte in kunde han knappast göra något. Sergej Kalinin kvitterade ett par minuter efter Petterssons mål med ett skott intill stolpen. Hemmalagets 2-1-puck kom på en styrning från Vyacheslav Voynov i de andra perioden och i den tredje kunde Nikita Gusev öka på till 3-1 på straff.

– Han är så lugn och metodisk. Han är iskall i målet och kommer betyda jättemycket för Sverige i de kommande äventyren på vårkanten, berömde C Mores expert Petter Rönnqvist.

Tre Kronors nästa match i turneringen spelas på lördag mot Sydkorea som igår pressade Kanada i sin första match i turneringen.

– Det blir en tuff match. Det är ett lag som spelade jämnt med Kanada, Det är också ett riktigt bra lag, säger Grönborg.

Den här artikeln handlar om: