Sök
Förändringar i Malmö
SHL

Miljardären säljer av sina aktier i Redhawks

2011 skulle Hugo Stenbeck göra Malmö Redhawks till en storklubb och pumpade in pengar i klubben. Men nu säljer miljardären sina aktier avslöjar Kvällsposten.

Stenbeck skulle hjälpa Redhawks ekonomiskt under tre säsonger men redan efter första året uppstod en konflikt och samarbetet avbröts. Stenbeck har dock varit kvar som ägare och haft aktier  i Malmö Redhawks Holding AB. Men det ser han inte ut att ha länge till om man ska tro tidningen som pratat med Malmös ordförande Mats Larsson.

– Han kommer minska sitt engagemang. Vi har haft en dialog med honom om detta och ett första steg är taget, säger Larsson till Kvällsposten.

Stenbecks inträde i Malmö kom som en blixt från klar himmel och bland annat presenterades Linus Klasen som en av de stora stjärnorna. Larsson betonar också att Stenbeck inte kommer lämna helt även om han säljer en del av sina aktier.

– Det ligger i både Malmö och Hugos intresse att han minskar sitt engagemang. Det finns flera skäl, han har andra projekt viktiga nu och vi behöver en jämnare ägarfördelning, säger Larsson.

Samtidigt säger Larsson till Kvällsposten att Malmö tittar på att göra fler förändringar i ägarkretsen och i organisationen för att stärka upp ekonomin. Mer info ska komma efter de stundande helgerna.

Den här artikeln handlar om: