Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Så slutar Allettan Södra

Precis som den norra Allettan lär söderserien bli ett riktigt getingbo. En extremt svårtippad serie, men jag gör ett försök.

1. Huddinge
Talangfabriken vann Allettan ifjol med minsta möjliga marginal och rejäl hjälp av en hejdundrande domartabbe i straffläggningen borta mot Väsby. I år har laget chansen att göra om det av egen kraft. Grundserien plöjde laget över utan att egentligen imponera, men det är ett gäng som vet precis vad som krävs. De gjorde resan ifjol med till stora delar ganska samma manskap och de har spetsen för att kunna avgöra alla matcher på egen hand. Grundserien var träning, Huddinge är byggt för att vara bäst under säsongens andra halva och det är nu de kommer visa det.

————

2. Kristianstad
Försvarsspelet har svajat, ödmjukheten har inte riktigt funnits där och skadeproblematiken har varit gigantisk för skåningarna som tvingats värva och låna hela hösten. Men det finns minst en nivå till att hämta ut ur det här laget. Det finns en farhåga, gormar Mats Lusth för döva öron numera? Har spelarna vant sig lite för mycket vid hans ledarstil kan det bli ett problem, har han fortfarande truppens fulla förtroende kommer de att lyfta sig. Av tabellplaceringen att döma förstår ni vad jag tror. Kristianstad har helt enkelt alldeles för många bra hockeyspelare för att det inte skulle kunna lyfta.

3. Visby/Roma
Det går egentligen att lägga karbonpapper på de två tidigare omdömena och mixa ihop dem lite när Visby/Roma ska beskrivas. Just likt Huddinge har ögänget spelat av grundserien lite på en skridsko, just likt Kristianstad har de lidit av en hel hoper av tunga skador. Men Visby har en stomme som varit med länge, gjorde resan till kvalserien ifjol och är ett typiskt gnuggargäng som höjer sig mot bättre motstånd. Det talar för att fjolårssuccén fortsätter även kommande vår.

————

4. Nybro
Nybro har det senaste dryga året kommit tillbaka på kartan som ett lag att räkna med i söder. Laget har de riktigt sevärda matchvinnarna i Kim Runermark och inte minst Fabian Ilestedt och en backsida som inte går av för hackor. Men framförallt har Nybro lyft sig som kollektiv. Litet frågetecken för målvaktssidan nu när det tuffar till sig, men Vikings är ändå ett lag som borde kunna hålla för den övre halvan av Allettan. Jag har tvivlat på dem länge, men nu är den tiden över.

5. Hudiksvall
Real Hudiksvall har egentligen inte utsatts för något ordentligt test. Med andra ord har man heller inte riktigt fått visa exakt hur starkt skrytbygget som sattes ihop över sommaren är. Magnus Åkerlund i kassen talar för att det ska gå bra i Allettan, men å andra sidan sitter man med en halv Sundsvall-trupp och Sundsvall var ju inte jättedominanta ifjol direkt. Real bör vara ett playoff-lag med god marginal, men har ännu inte imponerat tillräckligt för att omnämnas i den absoluta toppen. Men det är kanske nu det kommer.

6. Vimmerby
Offensivt sitter Vimmerby på en av de bästa uppställningarna i hela ettan, men laget har under hösten haft förtvivlat svårt att få ut truppens kapacitet och tvingades slåss för sina Allettan-plats hela vägen in i slutomgången. Frågan är om man kan hitta en jämnare nivå och hålla sitt ibland lite väl vresiga humör i lite bättre schack nu när det börjar gälla på riktigt. Då är man ett lag som kan nosa på den absoluta toppen. Fortsätter det på inslagen bana, vilket kanske är det mest troliga, blir det knappast mer än en sjätteplats.

7. KRIF
Ingenting är svårare än att verkligen leva upp till en hajp. Alla visste förstås att KRIF var bra inför grundserien, men inte att de skulle vara så bra som de faktiskt visade sig vara. Laget blev starkare ju längre matcherna led och kämpade ner sina motståndare på ett imponerande sätt. Men det var då, nu är nu. Efter seriesegern blir KRIF plötsligt ett lag som betraktas som favoriter. Det är en helt annan situation och lägger man till det ett par tunga skador och avhopp som lett till ett gäng lån in i truppen ställer det till det en del. Att låna spelare som känner klubben sedan tidigare (Stefan Söder, Sebastian Ottosson och Hampus Olsson) är naturligtvis bra, men backsidan har försvagats så länge/om Mikael Kurki är skadad och jag tror på en liten dipp. Playoff är inte i fara, men KRIF i toppen är ingen självklarhet.

8. HC Dalen
Många tips kommer ståta med Norrahammar-gänget utanför playoff-plats. De är den fula ankungen. Underdog-laget utan publik som tagit sig till finrummet. Men Dalen har faktiskt varit ganska bra mot de bättre lagen i serien, Per Gustafsson har gnuggat på sitt grundspel i flera säsonger och ett uträknat lag tenderar att kunna hämta en hel del bonuspinnar lite här och var. Dessutom finns ett par riktigt vassa kort i laget och målvakten Anton Svensson har haft en strålande höst. Jag tror absolut Dalen kan skrälla sig till playoff.

————

9. Väsby
Det är kanske ett misstag att underskatta Väsby igen, men sett till motståndet kan det bli tufft att göra om fjolårets succéresa. Då fick norrortsgänget verkligen fart på verksamheten efter jul och manövrerade ut flera riktigt vassa motståndare. Men den nivån tycker jag inte Väsby har visat den här hösten. Visst finns det spelare i laget som inte ska underskattas och återkomsten av målkungen Lubomir Fetkovic kan visa sig bli viktig. Men något lag måste falla på mållinjen och jag anar att det blir Väsby.

10. Valbo
Hit men inte längre. Valbo har gjort en fenomenal insats som kvalificerat sig för Allettan och nu skramlar självaste Brynäs ihop pengar för att stödja laget, men jag har svårt att se att det ska räcka längre. Truppen är för ung och för tunn för att det ska räcka till när motståndarna (i vissa fall) satsar aggressivt mot Hockeyallsvenskan. Det blir en se och lära-vår som kanske gör att Valbo kan komma tillbaka som en allvarlig utmanare nästa år.

Idag 18:00
Västerviks IK - Timrå IK
1 2.65
X 4.10
2 2.25
Idag 19:00
Almtuna IS - Västerås IK
1 2.55
X 4.10
2 2.30
Idag 19:00
Modo Hockey - Kristianstad IK
1 1.37
X 5.75
2 6.15
Idag 19:00
Södertälje SK - Tingsryds AIF
1 2.10
X 4.10
2 2.85
Lördag 15:15
Luleå HF - IK Oskarshamn
1 1.31
X 6.45
2 8.75
Lördag 15:15
Linköping HC - Djurgårdens IF
1 2.35
X 4.25
2 2.70
Lördag 15:15
Leksands IF - HV 71
1 2.70
X 4.30
2 2.35
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten