Sök
Pierre Engvall.
SHL

Pigg comeback efter allvarliga skadan: ”Har försökt ta den här tiden till att bli bättre”

Han var ett av de mer omtalade namnen inför årets SHL men en skada har hållit honom borta de 21 senaste omgångarna. Idag var Pierre Engvall tillbaka i HV-tröjan efter sitt nyckelbensbrott och av den långa frånvaron märktes ingenting.
— Jag känner mig bättre i form nu än innan jag blev skadad, säger han till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Pierre Engvall tillhörde en av de piggare spelarna i ett för dagen väldigt skärpt HV71. Den 21-årige SHL-rookien har inte spelat sedan 7 oktober då han bröt nyckelbenet mot sin förra klubb Mora. En skada som krävde operation.
— Det är för jäkla kul. Jag har gått och väntat på det här i tre månader och försökt köra på så hårt jag kan. Jag har försökt hålla humöret uppe och köra på, berättar en strålande glad Pierre Engvall för hockeysverige.se efter annandagens segermatch på hemmaplan mot Örebro.

Det märktes inte att du varit borta så länge.
— Inte? inleder han självkritiskt, men utvecklar sen anledningen till varför han tror fräschheten fanns kvar i benen.
— Det kändes bra. I och med att det var en överkroppsskada så har jag försökt köra mycket skridskor. Jag känner mig bättre i form nu än innan jag blev skadad.

Du väljer att se det positiva i skadan?
— En skada är väl aldrig positiv. Men man kan ta något positivt av det, kolla lite på spelet och se vad man gjorde bra och dåligt och försöka ändra lite. Jag har försökt ta den här tiden till att bli bättre.

TYCKER DE VAR BÄTTRE

Mötet mot Örebro slutade 5-2 och HV71 har nu tagit tre raka segrar. Engvall är nöjd med i stort sett hela matchen.
— Jag tycker vi spelar bra egentligen hela matchen. Vi tappar lite i andra och går ner oss. Men sen tycker jag vi skapar mycket lägen och trycker ner dem matchen igenom. Jag tror man ser det på skotten som vi vinner klart. Vi var det klart bättre laget.

Efter sammanlagt 50 poäng för Mora (grundserie och kval) förra säsongen, var det många som hade höga förväntningar på Ljungbysonen efter övergången till HV71 i somras. Fyra poäng på åtta matcher hann det bli innan den olycksaliga kvällen i Mora i oktober.
— Det var såklart skitsurt att få en skada så tidigt. Jag kände att jag hade fått en bra start.

BRA LÄKKÖTT

Det pratades om tre månaders frånvaro för den Torontodraftade ytterforwarden. Men det gick lite snabbare än så att komma tillbaka.
— Ska jag vara helt ärlig tror jag att de sätter en längre tid än vad det brukar ta. Sen har det läkt bra också, funderar han.

Engvall är ett av namnen på Rikard Grönborgs lista till OS i februari. Ont om tid att spela in sig i det slutliga OS-laget för spelaren som än så länge inte gjort någon a-landskamp, och OS är inte heller något han funderar över.
— Nej, det är ingenting jag tänker på nu. Det jag fokuserar på är att komma tillbaka så snabbt som möjligt och göra det så bra som möjligt.

Den här artikeln handlar om: