Fabian Zetterlund måljublar.
Nyheter

Doldisarna klev fram i rysaren – Sverige klara för semi

Sverige är återigen i JVM-semifinal. Men det satt långt inne. Det blev faktiskt lite av en rysare innan Juniorkronorna kunde vinna med 3-2. Och det var ”doldisarna” som gjorde det.

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Natten till onsdag var det så dags för Juniorkronorna att spela kvartsfinal. Slovakien stod på andra sidan och bjöd på riktigt bra motstånd. För det här blev en riktig nattrysare.

Sverige hade visserligen mycket av spelet i första perioden men Slovakien stod emot bra. Det blev heller inga mål under första tjugo minuterna där de blågul-klädda vann skotten med 12-4.

När ingen av de mer kända namnen i Sverige klev fram så visade Isac Lundeström att han också kan. Luleå-forwarden passade på att göra sitt första mål i turneringen när han gav Juniorkronorna ledningen med 1-0. Fabian Zetterlund bjöd sedan på ett riktigt vackert solo-mål och vips så stod det 2-0 på tavlan.

SLOVAKIEN GAV INTE UPP

Men slovakerna hade inte tänkt att ge upp. Rasmus Dahlin åkte ut två minuter för delaying of game. Någon som kapten Martin Bodak utnyttjade när han sköt reducering till 1-2 i powerplay. Men Juniorkronorna kunde åtminstone gå till andra pausvilan med ett måls ledning.

Tredje perioden började illa för svenskarna som direkt drog på sig två utvisningar. I fem mot tre var sedan slovakerna ytterst när att kvittera matchen. Bland annat hade laget ett skott i insidan av stolpen bakom Filip Gustavsson. Men den svenska boxen pallade för trycket.

EN RYSARE

Det var inget övertygande spel från Sverige i den tredje perioden. Men som tur var hade Isac Lundeström fått vittring på fler mål. Och när Tim Söderlund bjöd på en riktigt fin macka slog Lundeström till med sitt andra mål i matchen. Men rysaren fortsatte när Slovakien återigen reducerade till 2-3 och Sverige fortsatte att dra på sig utvisningar.

Men Juniorkronorna höll undan och vann med 3-2. För tolfte (!) året i rad är Sverige klara för semifinal i JVM. Där väntar vinnaren mellan USA – Ryssland.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL