Sök
Anders Forsberg.
SHL

SHL-klubben gör förändringar – han kliver in

Som nykomlingar har de gjort en stark höst och befinner sig ovanför kvalsstrecket. I sin strävan att hänga kvar i SHL gör nu Mora IK förändringar på ledarsidan. Tränarteamet med Mattias Karlin och Mikael Johansson stannar. Men får förstärkning av bland andra Anders Forsberg.

Det är på sin hemsida Mora IK meddelar att det blir förändringar runt laget. Målvaktstränaren Peter Iversen blir nu också assisterande sportchef bakom tillförordnade sportchefen Peter Hermodsson.

Daniel Hermansson, känd som bland annat målfarlig spelare i Mora för några år sedan, blir spelarutvecklare med fokus på videoanalyser och individuell spelarutveckling och ett komplement till Mattias Karlin och Mikael Johansson.

FRAMGÅNGSRIKA SÄSONGER

Anders Forsberg hade några framgångsrika säsonger som coach i Skellefteå mellan 2010 och 2013. Nu kliver han in i Mora som sportslig rådgivare.
Forsberg lämnade Modo 2014 efter en och en halv säsong i klubben och har sedan dess jobbat som europeisk scout åt Buffalo.

Innan tränarkarriären i Skellefteå och Modo hade han en scoutroll i Ottawa. Han har dessutom varit förbundskapten för pojklandslaget.

Mora ligger för närvarande tolva i SHL, en poäng före Karlskrona precis nedanför kvalstrecket.

Den här artikeln handlar om: