Sök
Robin Axbom.
Nyheter

Backen tar inte plats – får lämna AIK

Han tog plats i laget via en tryout i somras. Nu får backen Robin Axbom lämna AIK efter att ha fallit offer för konkurrensen.

En stark sensommar och inledning på säsongen gjorde att backen Robin Axbom förvandlade en tryout till ett allsvenskt kontrakt med AIK. Men efter sju assist på 24 matcher får Nyköpingssonen se sig om efter en ny klubbadress.

AIK har under säsongen plockat in tre nya backar i form av Clay Wilson, David Berg och Alexander Deilert. Det har lämnat Axbom utanför laget.
– Den rådande konkurrensen på backsidan – när vi nu får tillbaka spelare som tidigare varit skadade – har gjort att vi gemensamt kommit fram till att avbryta samarbetet, säger sportchefen Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

Axbom kom till AIK från norska Stjernen där 27-åringen tillbringat de tre senaste säsongen. Dessförinnan representerade han moderklubben Nyköping i Hockeyettan. Han har även spelat för Västerås och Björklöven tidigare i karriären.

Den här artikeln handlar om: