Sök
Elias Pettersson.
Växjö Lakers HC

Växjö ställer över JVM-trio i CHL-semin

I kväll kliver Växjö Lakers som enda kvarvarande svenska lag in i Champions Hockey Leagues semifinalspel mot tjeckiska Liberec. Men det blir utan sin JVM-trio.
– Vi kommer inte att flyga ned dem till Tjeckien, säger tränaren Sam Hallam till SVT Sport.

Det har varit idel svenska svenska vinnare i Champions Hockey League under turneringens första år av existens. Luleå vann 2015 och därefter har Frölunda tagit hem två raka mästerskapstitlar. I år står hoppet till Växjö Lakers, som är enda svenska kvarvarande lag i turneringen när semifinalspelet ska till att inledas i kväll.

Växjö beger sig till Tjeckien för att ställas mot Liberec, ett lag man besegrade två gånger om i gruppspelet. Men det blir utan den från Buffalo nyss hemkomna JVM-trion Linus Högberg, Elias Pettersson och Jonas Röndbjerg. De får ledigt.
– Vi kommer inte att flyga ned dem till Tjeckien, säger Växjös tränare Sam Hallam till SVT Sport.

”VÅR FORM ÄR BRA”

Returmötet spelas i Växjö om en vecka. Sam Hallam är optimistisk att SHL-serieledaren ska kunna avancera till final.
– Jag bedömer våra chanser utifrån att vi ska vinna, jag tippar inte, men vi går in i matchen med tanken att vi ska vinna och det handlar också om att ge oss själva ett så bra utgångsläge som möjligt, säger tränaren.

Växjö förlorade lördagens bortamöte mot jumbon Rögle med 6–2. Trots det är Hallam positiv till formen.
– Vår form är bra. Vi gjorde en bra match i Göteborg näst senast, och gjorde det bra spelmässigt även i Ängelholm även om inte resultatet gick med oss, säger han till SVT Sport.

Den här artikeln handlar om: