Sök
Jack Johnson.
Nyheter

Begärde trejd – nu talar backen ut: ”Det här är inte normalt”

Jack Johnson vill bort från Columbus. Nu berättar han om beslutet, och sin avsky mot bussinesdelen av sporten.
– Jag försöker göra det bästa för min familj, säger han i en träff med media.

Häromdagen kom nyheten att Columbus backstjärna Jack Johnson begärt en trejd från klubben. Hans kontrakt går ut efter säsongen och han kommer inte förlänga avtalet. Därför vill han lämna klubben redan nu.

Johnson berättar nu i en intervju som bland annat lagts upp på Columbus twitterkonto om hans beslut. Och det är familjen som ligger bakom Johnsons val att lämna Blue Jackets.
– Det här är inte normalt. Oftast i en sån här situation handlar det om att man inte trivs med laget, klubben, ledningen, staden eller så. Det här handlar inte om något av det.  Jag hoppas folk kan förstå det.
– Jag försöker göra det bästa för min familj. För min fru och mina barn. Jag tror varje far och man kan förstå hur jag tänker.

FÖRSATTES I PERSONLIG KONKURS

Jack Johnson försattes nyligen i personlig konkurs efter att hans egna föräldrar blåst honom på miljoner. I det nya kontrakt han skriver på efter den här säsongen kommer han bara få behålla ungefär 275 000 dollar. Minimilönen i NHL ligger annars på 575 000 dollar.

Backen, som hunnit bli 30, gör ingen hemlighet av att han tycker att ”businessdelen” av hockeyn inte är något han är ett fan av.
– Affärsdelen av hockey suger. Affärsdelen av sport överlag suger. Och nära sådana här saker blir offentliga blir det inte bra för någon. Så det är oturligt.
– Jag försöker få till att ingen ska bli distraherad av det här. Jag har en jättebra relation med alla i laget och med coachen, så ingenting har förändrats idag.
– Jag försöker spela det bästa jag kan för att hjälpa laget vinna.

”RESPEKTERAR HANS ÄRLIGHET”

Jack Johnson kom till laget säsongen 2011/2012 efter att tidigare ha representerat Los Angeles under sin NHL-karriär. Frågan är var hans hockeykarriär nu fortsätter. John Tortorella, lagets coach, tror i alla fall att Johnsons kontraktssituation ligger bakom beslutet att begära en trejd.
– Han håller på att starta en familj. Han är bara en människa. Det är klart att han börjar fundera på såna här saker nu när han är i slutet av sitt kontrakt och alla saker inte har gått som planerat i Jacks liv.

Johnson meddelade beslutet för Tortorella innan han officiellt begärde trejden.
– Jag respekterar hans beslut och hans ärlighet angående hela situationen. Jag kommer inte tveka på hur han kommer vara som spelare. Han kommer den bästa han kan vara för sina lagkamrater och för den här organisationen. Sen får vi se vad som händer.

 

Den här artikeln handlar om: