Det var skilda världar för Johan Rosén och Alen Bibic.

Effekten uteblev – Rögle över strecket efter Bibics mål: ”Hon har sågat mig”

Mötet mellan Rögle och Mora i Ängelholm var av yttersta vikt för bägge lagen. Rögle har legat under kvalstrecket i stort sett hela säsongen, men skulle vid seger gå om sin motståndare. Mora å sin sida kickade tränaren i söndags. Hur det gick? Rögle vann med 3-0 efter bland annat ett mål av Alen Bibic.

I söndags sparkade Mora duon Mattias Karlin och Mikael Johansson. Istället tog Johan Rosén och Daniel Hermansson över befälet, men den senare tvingades vara kvar på hemmaplan idag då han väntar tillökning i familjen.
— Självklart har det pirrat lite i kroppen under dagen, sa Rosén till C More i en av periodpauserna apropå att det var hans första match som ansvarig för Mora.

RÖGLE DET BÄTTRE LAGET

Men det var Rögle som skulle gå vinnande ur den här striden. I den första perioden gjorde Juhamatti Aaltonen 1-0. Innan dess hade han missat ett friläge, för att sedan serveras pucken av Daniel Widing vid den vänstra stolpen.
— Du vill kliva fram i de här matcherna och visa att du kan hantera det, sa målskytten.

Rögle var det bättre laget sett över hela matchen och i ledning kunde de på ett enkelt vis stänga ner Mora. 2-0 kom genom Alen Bibic som tog sig in framför mål, en minst sagt ovanligt mål för backen. Det var det första för säsongen.
— Det är alltid skönt att göra mål. Jag har en flickvän hemma som är fotbollsmålvakt och hon har sågat mig hela tiden för att jag inte gör mål, berättade en öppenhjärtlig Bibic i intervjun med C More i den andra pausen.

PUNKTERADE – MORA FÖLL SAMMAN

I mitten av den tredje perioden spikade Linus Sandin den definitiva spiken när han i friläge mot Christian Engstrand lurade bort den senare och satte 3-0.

Efter målet rasade Mora ihop fullständigt och Rögle var närmare både ett fjärde, femte och sjätte mål än Mora var en reducering.

I och med segern klättrade Rögle ovanför kvalstrecket och puttade ner Mora under detsamma.