Sök
Adam Pardy spelar förmodligen på lördag mt Luleå.
SHL

Efter storförlusten – nye backklippan redo för spel: ”Känns som han är redo”

Frölunda föll tungt inför ett fullsatt Scandinavium där man bjöd på ett försvarsspel som hade mer att önska. Samtidigt meddelar man att försvarsjätten Adam Pardy troligen spelar på lördag.
– Han spelar till 90 procent, säger backcoachen Pär Johansson.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Frölunda kämpade långt in på säsongen med att hitta stabilitet i sitt försvarsspel. Till slut fann man den i försvarsklippan Mike Weber. Med Weber i laget lyfte Frölunda, men efter tio matcher meddelade Weber att kroppen inte höll längre och något oväntat avslutade han sin karriär. Försvarsspelet har sedan dess någorlunda bibehållit samma nivå. Men mot Färjestad var återigen ett svagt försvarsspel av Frölunda.
– Nu får de göra fyra mål men ser man till antalet heta målchanser de skapar får de alldeles för hög utdelning. De lägen vi släpper framför mål är alldeles för heta. Färjestad är väldigt effektiva också, säger Pär Johansson.

Nu efterlyser Johansson ett tuffare Frölunda framför mål.
– Vi måste bli tuffare framför mål. Jag tycker att vi har haft en hög nivå i försvarsspelet med i kväll får vi ett litet bakslag.

”Känns som han är redo”

Kanske finns lösningen redan i truppen. Backen Adam Pardy värvades in som direkt ersättare till Mike Weber. Men när Pardy anlände ansåg ledarstaben att han inte var redo för spel.
– Det har gått lång tid sedan han spelade senast och han behövde träna en del. När han kom stack vi på roadtrip dessutom och han behövde träna med laget också. Men nu har han fått en träningsvecka och det har sett bra ut och det känns som han är redo.

Förhoppningen är att Pardy ska lyfta tunga defensiva minuter i Frölunda.
– Vi har många skickliga backar med offensiv kvalité. Adam är nischad för det defensiva och det känns skönt att få en till som är bra defensivt. Jag räknar med att han bara tar defensiva minuter.

Debut på lördag

Men att Pardy skulle vara hela lösningen vill inte Johansson kännas vid och menar att tuffheten redan finns i backbesättningen.
–  Den tuffheten vi saknar framför mål behöver du inte plocka in någon som är 1.92 för. Det är bara kolla när vi mötte Djurgården det är samma lag som i kväll och där boxar vi ut dem. För att spela tufft måste du inte vara stor och stark.

Men de Frölundafans som vill se tuffhet i laget kan räkna med det på lördag. Då gör Adam Pardy med största sannolikhet debut.
– Det har sett bra ut så med 90 procent säkerhet så spelar han, säger Johansson.

 

Den här artikeln handlar om: