Sök
Johan Matsson var en av få Frölundaiter som kunde lämna isen med hedern i behåll.
SHL

Frölunda överkörda inför fullsatt Scandinavium

Ett fullsatt Scandinavium och rivalmöte mellan Frölunda och Färjestad, det var upplagt för fest med andra ord. Men publiken bjöds på en svag insats från hemmalaget och Färjestad kunde vinna med hela 4–1.

Det var ett taffligt försvarsspel när Joakim Nygård efter 2:36 kunde slå sin egen retur via en försvarare. Bara minuter bjöd hemmalaget återigen på en tafflig insats i försvaret när Joakim Nygård tilläts sno pucken av Adam Almqvist. Nygård serverade Linus Persson öppet mål och 2-0 till Färjestad. Frölunda spelade upp sig under perioden och hotade gästerna med några halvchanser.

Andra perioden

Hemmalaget fick inleda den andra perioden i powerplay och skapade återigen några hyggliga chanser utan att överlista Lars Haugen. Kort efter fick man ännu en chans som inte resulterade i något. Andra perioden var en klar uppryckning spelmässigt från Frölundas sida men en kombination av stabilt målvaktsspel och den riktiga hungern i avslutningslägen gjorde att perioden blev mållös.

Tredje perioden

Tidigt i den tredje perioden fick Färjestad chansen att avgöra matchen när Fabian Zetterlund åkte sig fri men hindrades i avslutningsläget. Domaren dömde straffslag, men straffspecialisten Per Åslund lyckades inte överlista Johan Mattsson. Någon riktig forcering från hemmalaget fick de 12044 i Scandinavium inte se av ett för dagen minst sagt tamt hemmalag. I stället kunde Färjestad göra både 3–0 och 4–0. Joel Mustonen kunde i slutminuten bjuda hemmafansen på ett tröstmål. Men Roger Rönnberg har minst sagt ett och annat att fundera på till lördagens hemmamatch mot Luleå.

FRÖLUNDA-FÄRJESTAD 1–4 (0–2, 0–0, 1–2)

Skott: 25–25 (4–12, 11–5, 11–8)

Mål, Frölunda: Joel Mustonen (Jonathan Sigalet)  Färjestad: Joakim Nygård (Jens Westin, Linus Persson) Linus Persson (Joakim Nygård), Rasmus Asplund (Fabian Zetterlund, Dick Axelsson) Niklas Fogström (Marcus Nilsson, Theodor Lennström)

Den här artikeln handlar om: