Bröderna Jonathan och Marcus Davidsson (höger) låg bakom Djurgårdens 5-1-seger mot Brynäs.
SHL

Jonathans tuffa tid när broder Marcus var borta: ”Jag kände mig ensam i laget”

ANNONS

Jonathan Davidsson har sedan broder Marcus kommit tillbaka från JVM blivit hel både som människa och hockeyspelare. 
Tillsammans har duon hittat en otrolig kemi med Gustav Possler. 
Nu talar Jonathan ut om tuffa tiden när hans lillebror var på andra sidan Atlanten. 
– Det kändes som att jag behövde trampa igång ordentligt för att få en plats i laget när han var borta, säger han till hockeysverige.se. 

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Djurgården har återigen hittat formen sedan de där förlusterna runt nyår. Axel Jonsson-Fjällby och Marcus Davidsson har kommit tillbaka från JVM och från dessa har Stockholmslaget gjort en kraftinsamling. DIF körde över Brynäs med 5-1 under torsdagskvällen.

Under kvällen gjorde den förstnämnde comeback – i förstakedjan med Patrik Lundh och Markus Ljungh. Han levererade en assist på Lundhs ena mål. Alltså fick bröderna Marcus och Jonathan klara sig utan speedstern.

Hur påverkade det er att Jonsson-Fjällby inte spelade med i er kedja?
– Han är där på bänken, så vi känner av hans närvaro. Sedan går han in med Lundh och Ljungh och skejtar lika mycket som när han spelar med vilken som helst.
– Jag och Mackan har hittat bra kemi med Gustav Possler nu. Vi får se om vi får spela med Acke eller inte, oavsett så kommer han göra det riktigt bra, säger Jonathan när hockeysverige.se tog en pratstund med bröderna efter matchen.

Just det. För kedjan låg bakom tre av Djurgårdens fem mål den här aftonen, och var därmed inte påverkade av hans frånvaro.

Tror du att den här kedjan som ni har blir intakt?
– Det är en svår fråga. Vi har börjat väldigt bra med Possler, han gjorde tre poäng i förra matchen, och vi fortsätter göra det bra idag. Vi har uppenbarligen hittat någon form av kemi.
Marcus:
– Jag tror det kan se ut så här ett tag till om det inte sker någonting konstigt med truppen. Vi får se, man vet aldrig.

”DET VAR JOBBIGT NÄR MARCUS VAR BORTA”

Sedan Marcus kom tillbaka har duon direkt hittat varandra. Men Jonathan hade en tung tid när hans andra halva spelade JVM borta i Buffalo.
– Jag tyckte det var jobbigt när Mackan, som är ens bästa kompis, var borta i tio matcher bara så där. Jag kände mig kanske lite mer ensam i laget då. Det kändes som att jag behövde trampa igång ordentligt för att få en plats i laget när han var borta.

Vad säger du, Marcus, om samarbetet sedan du kom tillbaka?
– Ja, men jag har saknat honom och han har saknat mig. När man är borta från varandra så märker man att man har något som man kanske inte har med andra kedjekamrater. Vi har ända sedan jag kommit tillbaka gett varandra väldigt mycket positiv energi.

Har du fått farten från JVM?
– Ja, men det tycker jag nog att jag har fått. Det var lite fortare spel där borta, samtidigt som det är mer fysiskt spel här. Jag försöker bara utnyttja min storlek. Det är klart att det gett mig en självförtroendeboost efter att ha kommit med till JVM. Det är få förunnat att vara med där borta, det betyder mycket. Jag var bara laddad när jag kom tillbaka, och jag blev bra bemött direkt.

OTÄCKA SCENER PÅ LÄKTAREN

Men matchen kom att präglas av otäcka scener där en person blev akut sjuk på läktaren. Domarna avbröt då matchen i några minuter, innan personen fördes med ambulans vidare till sjukhus. Men Jonathan menar att laget, trots detta, inte påverkades särskilt mycket.
– Egentligen ingenting. Jättebra att det var bra med killen. Så fort vi fick reda på att det var bra, så kunde vi gå ut och köra på igen.

Berätta de exakt vad det var som hände?
– Ja, det var lite läskiga scener på läktaren, men vi åkte av isen och hade det tyst i omklädningsrummet. Alla var fokuserade och sedan fick vi reda på att det var dags att gå ut på isen igen.

Djurgården befäster i och med vinsten andraplatsen efter Växjö i SHL-tabellen. På lördag spelas returen lagen emellan i Gävle.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch