Sök
Jan Mursak, Joel Lundqvist, Pathrik Westerholm och Lias Andersson.
SHL

Nya OS-beskedet som kan ge Frölunda centerkris

Frölunda kan tvingas spela några matcher utan fyra ordinarie centrar. Det står klart efter att Jan Mursak idag plockats ut i Sloveniens OS-trupp.

I oktober kom beskedet att Pathrik Westerholm blir borta i fem månader. I tisdags kom beskedet att Joel Lundqvist tagits ut i Tre Kronors OS-trupp. Tidigare idag kom beskedet att Lias Andersson ska spela för Hartford i AHL. Han kan dock komma att återvända. Men om han skulle återvända till Sverige finns risken att även han kommer spela OS. Nu har Frölunda åkt på ännu en centersmäll.

Det är Jan Mursak som, precis som förväntat, tagits ut i den slovenska OS-truppen. Därmed kan Roger Rönnberg tvingas klara sig utan fyra tänkta centrar under några veckor i februari, förutsett att ingenting förändras kring Lias Anderssons eller Pathrik Westerholms situationer.

EN FÖRSVAGAD CENTERSIDA

Jan Mursak blir en av de stora stjärnorna, kanske den allra största, i Sloveniens OS-lag. Han var kapten för landet i OS-kvalet samt i förra årets VM. Dessutom spelade han OS redan 2014 då Slovenien slogs ut i kvartsfinalen mot Tre Kronor. Det blev då 1+2 på fem matcher.

Om Frölunda inte väljer att plocka in någon ny center tills OS drar igång har man en tänkbar centersida med Simon Hjalmarsson, Christoffer Ehn, Joel Mustonen och Pontus Widerström.

Här hittar ni hela Sloveniens OS-trupp.

Den här artikeln handlar om: