Sök
David Åslin.
Södertälje SK

Leksand lånar ut forward till allsvensk konkurrent: ”En bra lösning”

Efter ha kommit tillbaka från Rögle till Leksand så är David Åslin på flykt igen. 
Klubben meddelar att forwarden lånas ut – till allsvenska konkurrenten Södertälje. 

När Leksand degraderades från SHL förra våren så bestämde sig flera nyckelspelare att stanna kvar i klubben för att på nytt försöka ta laget till den högsta divisionen. Det var bland annat kapten Jesper Ollas och Mattias Ritola.

Men ytterligare en spelare tillkom. Det var David Åslin, med sex tidigare säsonger gjorda i klubben, som kom tillbaka efter spel i Rögle.

LÅNAS UT FÖR RESTEN AV SÄSONGEN

Efter att Åslin gjort mål i säsongsstarten, så har det gått betydligt sämre för forwarden. På 29 matcher har han gjort åtta poäng (1+7) och fått sparsamt med istid. Och nu på måndagen meddelade klubben att man lånar ut honom. 
Till allsvenska konkurrenten Södertälje – som han gjorde sitt enda mål mot.
– I samspråk med David Åslin har vi nu kommit fram till en överenskommelse att David slutför säsongen 2017 – 2018 i Södertälje. Både vi och David tycker det här är en bra lösning för bägge parter. Vi önskar David för lycka till i Södertälje SK, säger Leif Carlsson, sportråd i Leksand.

Den här artikeln handlar om: