Sök
Michael Lindqvist.
SHL

”Om han vill till NHL – då kommer han att spela i NHL nästa säsong”

Michael Lindqvist kom till Färjestad inför säsongen och har gjort succé. Men framgången gör att forwarden kan snart vara förlorad för FBK. Mycket talar för att skyttekungen drar till NHL redan nästa säsong. 
– Han har alternativ. Bollen kommer att ligga hos honom, säger Lindqvists agent Joakim Persson till hockeysverige.se.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Han är ett av SHL:s bästa nyförvärv den här säsongen. Färjestad värvade Michael Lindqvist från AIK i Hockeyallsvenskan. Ett beslut man inte behövt ångra i efterhand. Forwarden har öst in mål, trots att han klev upp en division. Framgångarna har gett eko ända till Nordamerika och världens bästa liga.

Hur är NHL-intresset kring Lindqvist?
– Det är stort intresse. Absolut, säger spelarens agent Joakim Persson.

Har han fått något erbjudande redan nu?
– Jag kommunicerar med NHL-klubbarna och så får vi se vad som händer efter säsongen. För han kan ändå inte signa nu innan hans säsong är färdig. Sedan ska vi se efter, för vi har dialogen med Färjestad också. Det är här och nu som gäller.

I skrivande stund har Lindqvist missat de senaste tre matcherna på grund av skada. Det rör sig enligt agent Persson om en nyckelbensskada.
– Nu ska han tillbaka och fokus ligger på att han förhoppningsvis kan lira nästa match. Sedan tar vi den andra biten när vi går mot slutet på säsongen. Det är inget säljsnack, utan han får som sagt ändå inte göra någonting nu förrän säsongen är slut. Vi har gott om tid.
– Sedan vet Micke själv om att det finns ett stort intresse för honom borta i Nordamerika. Men det är ingenting som han behöver ta beslut om här och nu. Det är mitt jobb att ”behind the scenes” sköta och ha den kontakten.


Ett klassiskt måljubel från Lindqvist. Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

”HAN HAR DEN VALMÖJLIGHETEN”

Även tidigare under säsongen har det varit varit rykten om ett NHL-intresse för Lindqvist. Men för hockeysverige.se berättar agent Persson att det är mer än bara ett intresse.

Om allt faller väl ut, kommer han då att spela i NHL redan nästa säsong?
– Det blir väl Mickes beslut. Jag kan säga som så här: Om han vill till NHL, då kommer han att spela i NHL nästa säsong. Han har den valmöjligheten. Sedan var det blir, det får vi ta en diskussion om här i fortsättningen. Han är uppvaktad och vi får se vad som händer.

Totalt har 23-åringen gjort 20 mål 34 poäng på 32 matcher. Frölundas Victor Olofsson och Växjös Andrew Calof har båda gjort 21 mål vardera. Men Färjestad-forwarden har bäst målsnitt i hela SHL.

Skulle han till och med kunna välja lag?
– Ja. Eller jag ska inte säga var som helst. Han har alternativ, det tycker jag låter bättre. Han har en hel del alternativ. Det har han med tanke på hur säsongen ser ut. Sedan är det också med tanke på expansioner i NHL. Klubbarna tittar på sina ”draftpicks” men det är mycket som händer bakom. Något som gör att man behöver titta på mer färdiga spelare att komplettera med. Då blir det sådana här toppspelare i SHL, KHL och Schweiz. De tittar på vilka färdiga spelare som har möjlighet att komma över och spela. Och där faller han (Lindqvist) in.


Det har blivit några måljubel till för FBK:s skyttekung. Foto: Daniel Eriksson / Bildbyrån

”SUPERNÖJD ÖVER ATT VARA HÄR I FÄRJESTAD”

Michael Lindqvist skrev ett tvåårskontrakt med FBK inför den här säsongen. Stockholms-sonen har alltså ett år kvar efter nuvarande säsong. Men nu talar alltså mycket för att det bara blir ett år i Karlstad.
–  Vi har god kommunikation med Färjestad och Peter Jakobsson (sportchef). Micke är jätteglad och supernöjd över att vara här i Färjestad.
– Om han väljer NHL eller inte får vi se. Men det är stor sannolikhet. Han har alternativ. Bollen kommer att ligga hos honom.

Den här artikeln handlar om: