Sök
Jessica Adolfsson.
SDHL

”Det tar inte bort smärtan jag känner”

Hennes säsong har varit en lång jakt på en OS-plats. När Djurgårdens back Jessica Adolfsson gick miste om den blev det ett stort bakslag. I en personlig intervju med hockeysverige.se berättar 19-åringen om hur hon hanterat besvikelsen och 
– Jag vet att jag är en tänkare och ibland är jävligt enkel, men ibland är jag jäkligt komplicerad, säger hon. 

SOLNA (HOCKEYSVERIGE.SE)
När Leif Boork presenterade truppen till OS var det flera som höjde på ögonbrynen när inte Djurgårdens Jessica Adolfsson kom med. En av dem var den tidigare OS-målvakten Valentina Lizana Wallner. Direkt efter att truppen presenterats sa hon till hockeysverige.se: – En som jag hade velat se vara med här är Jessica Adolfsson. Hon spelar en mer offensiv hockey än många här och är över huvud taget en jätteduktig back.

Nu har Adolfsson i stället en plats som reserv i truppen. När hockeysverige.se träffar henne på sin arbetsplats CCM i Solna döljer hon inte sin besvikelse över att inte få åka med.
– Jag blir varm i hjärtat när jag hör vad ”Valle” har sagt. Jag har alltid sett upp till henne som tusan. Att då få höra dom orden är fantastiskt.
– Mina senaste veckor… Man kan beskriva det som att vara ihop med någon. Man går en lång kurs på hur man fungerar ihop och hur den andra personen fungerar. Sedan tar det slut och allt man har gått igenom är helt oväsentligt och värdelöst.

”DUMT ATT GRÄVA GROPEN DJUPARE”

Du har spelat i landslaget under stora delar av säsongen så att du blev petad måste vara en stor besvikelse?
– Ja, så är det. Folk kommer fram till mig och säger att jag är ung och har framtiden för mig, precis som det då skulle vara mindre smärtsamt att jag inte kom med. Det är givetvis rena sanningen. Jag är ung, har framtiden för mig och det här är bara ett hinder på vägen. Samtidigt tar inte det bort smärtan jag känner just nu.
– Jag försöker tänka att det är dumt att gräva gropen djupare än vad den redan är, men jag låter mig vara i den här smärtan för det gör ont att jobba så länge för en sådan sak och ändra på så mycket för att komma med. Sedan får jag inte ens ett avslut utan det var bara ”paff” och allt som varit är helt oviktigt. Var hittar jag mig själv nu, frågar Djurgårdsbacken sig själv, tittar upp och tystnar lite innan hon fortsätter:
– Som tur är har jag en grund i mig själv som jag kan bygga vidare på och nu handlar det om hur jag går vidare.

Hur motiverade Leif Boork att du inte kom med?
– Han ringde på torsdagskvällen och sa ”Jessica, du är inte en av dom sju backarna som jag tagit ut till OS, jag vet att det är tung så låt det smälta in så pratar vi mer på onsdag”. Det här var efter AIK-matchen.
– Jag träffade honom efter matchen på onsdagen och då var jag lite mer stabil. Han sa att jag var reserv och att jag var stark som efter att jag fått det här beslutet ändå kunde spela bra på onsdagen och så vidare. Sedan sa han att jag får agera lite brandkår som reserv.
– Det jag vill säga är att jag inte fått någon riktig förklaring varför jag inte kom med. Vi alla vet att det var väldigt tätt mellan mig Emmy (Alasalmi) och Elin (Lundberg). Mer än så vet jag inte. Jag vet inte heller om han kommer att följa upp det här med mig. Samtidigt har han tagit ut det lag som han tror på.

”JAG HAR VARIT MED OM MYCKET I MITT LIV”

Har du gått vidare, eller hur är känslan så här två veckor efter beskedet?
– Jag hanterar det här på det sättet jag vill hantera det på och jag behöver egentligen ingenting mer från honom.

Hur förbereder du dig för att vara reserv på hemmaplan?
– Jag är flexibel, säger Jessica Adolfsson med ett lätt leende mitt i all besvikelse och fortsätter:
– Jag har varit med om mycket i mitt liv. Det är svårt för mig att säga de orden eftersom alla har vetskapen om att jag bara är 19 år, men det gör inte saken mycket bättre. Antagandet är att jag inte har erfarenhet från någonting, men jag har erfarenhet från att behöva vara flexibel i mitt liv. Nu har jag fokus på Djurgården, men om Leffe ringer och säger att jag har en OS-plats då är jag fullt förberedd på det och switchar fokuset.

Vad har du fått den här flexibiliteten ifrån?
– Det har hänt så otroligt mycket, vilket det gör i vilket liv som helst. Vissa går igenom saker när dom är 30 medan vissa gör det när dom är två. Jag går igenom mycket nu och jag kommer fortsätta gå igenom många saker. Så är mitt liv.
– Jag har lärt mig hantera motgångar även om de aldrig är desamma. Hela livet är ett äventyr och jag brukar säga ibland att jag vill flytta ut till en ö, bara komma bort. Jag vet att jag inte är perfekt och har så mycket mer att lära. Jag kommer i situationer där jag svär och konstaterar att jag inte har svaret och inte hanterat situationen bra. Då vill man bara ta bort sig själv, att inte någon ser mig och jag inte ser någon. Sedan hamnar beslutet i ”vad ska jag göra på en ö?” Jag vill ju lära mig saker samtidigt som det är från dom här sakerna jag utvecklas.
– Sedan tänker jag att det här är ju den jag är. ”Lär dig acceptera, respektera och hantera det”. Jag vet att jag är en tänkare och ibland är jävligt enkel, men ibland är jag jäkligt komplicerad. Det handlar om att få en kontinuitet i vem jag är.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”DET VAR NÄSTAN SOM EN STORM I BRYNÄS”

Inför årets säsong valde Jessica Adolfsson att lämna Brynäs, där hon spelat under två säsonger, för Djurgården.
– Jag ville ta nästa steg och jag är en person som vill lära mig väldigt mycket. Det är som jag pumpar ut allt jag kan på ett ställe och sedan drar jag till ett annat. Jag såg mer inlärningsmöjligheter i Djurgården.
– Brynäsåren var underbara och jag gillar klubben som tusan. Det var inte av en ond sida som jag lämnade. När jag skrev på för Djurgården var det dessutom nästan som en storm i Brynäs. Ingen tränare var klar och knappt heller några spelare, men det var inget i Brynäs som påverkade mitt beslut.

Den 19-åriga backen kommer ursprungligen från Linköping. Trots lockrop från deras sportchef, Kim Martin Hasson, valde hon ändå Djurgården.
– Kim ringde faktiskt mig och ska jag vara ärlig så var det oerhört tungt att tacka nej. Jag älskar Linköping och det ligger mig närmast om hjärtat. Jag hade dessutom redan skrivit på för Djurgården när Kim ringde.
– Jag hade gärna haft ett år hemma, men det kändes ändå inte riktigt rätt och jag var inte redo för att flytta hem. I stället har jag nu börjat på en väg in i ett nytt äventyr.

Hur har första tiden i Stockholm varit vid sidan av hockeyn?
– Helt underbar. Jag visste egentligen inte att det fanns så mycket liv i Stockholm. När man åkte hit på skolresor åkte vi runt och hade en hektisk dag någonstans. Allt var stressande och folk överallt. Jag är en småstadstjej så det blev ”wow”, säger Jessica Adolfsson, spärrar upp ögonen och skakar lite på huvudet.
– Nu får jag verkligen gå kring gatuhörnen i Stockholm och se guldgruvorna. Det har varit otroligt häftigt. Jag bor dessutom på Gullmarsplan så jag har nära till allt också. Sedan fick jag dessutom jobb här på CCM och det här jobbet är helt underbart.

Vad är din roll på CCM?
– Jag sitter på kundservice och hjälper Robin och Magnus som jobbar där. Det är ett otroligt inspirerande jobb. Jag får jobba med hockey och med otroligt häftiga, sköna människor här på kontoret.
– Eftersom jag jobbar på kundservice så jobbar jag verkligen med folket och har skaffat mig ett kontaktnätverk. Jag får prata med människor dag in och dag ut vilket är så otroligt kul.

Kan det bli för mycket hockey när du jobbar på ett ”hockeyföretag”?
– Det blir som en annan sida av hockeyn. När jag är den aktiva blir det fokus på prestationen och allt sådant. Här blir det att jag lär mig om processen upp till prestationen. Lära sig om alla dessa skydd och hur hela den här världen funkar. Det har varit otroligt inspirerande att se allt arbete som ligger bakom, hur folk jobbar här och hur mycket man lägger ner på att den aktiva ska ha det bästa möjliga för att kunna utföra sin idrott.

När folk vänder sig till kundtjänst händer det att man även vill snacka hockey med landslagsspelaren Jessica Adolfsson?
– Ja, det gör dom faktiskt. Det är några som har koll på vem jag är, vilket är skitkul, säger Jessica Adolfsson med ett leende och fortsätter:
– Det är många som intresserade samtidigt som jag kan berätta om mina erfarenheter från vissa skydd och så vidare eftersom jag kör med CCM och gillar deras grejer. Det är något som vi har lärt oss inom damhockey, att vi nästan måste bjuda in till dom samtalen också. ”Det är ingen som vinkar först, men vinkar du så vinkar alla tillbaka”. På det sättet kan man beskriva hur damhockeyn fungerar, i alla fall i min skalle.
– En kille ringde här om dagen och berättade att han gått på sin första SDHL-match. Han var imponerad. ”Kul, ska du gå en gång till?” Det är den viktigaste motfrågan från mig så man skapar en kontinuerlig bas. ”Jag funderar faktiskt på det” ”Kolla på Djurgården någon gång, jag har nummer 15 på ryggen, kom dit, ha kul för hockey är skitkul” Det spelar ingen roll om det är damer eller herrar på isen.


Foto: Bildbyrån/Kenta Jönsson

TRÄNADE MED 84-ÅRING I MINNESOTA

Årets säsong inledde annars Jessica Adolfsson i Minnesota.
– Jag fick en otroligt häftig sommar där jag tränade med en kille som heter Jack Bladewick. Han är riktigt bra på träning och har skapat sig en grundfilosofi, en mer hockeyspecifik träning.
– Jag fick ett erbjudande att få uppleva det här och se om det funkar för mig eftersom träning är så olika. Mycket handlar om att det ska vara kul, men inte bara kul utan även vad som får mig att gå tillbaka till gymmet för att skapa en investering i en hållbar utveckling. Går du till gymmet men inte har passion så vill du antagligen inte hålla på i tio år till. Att skapa den här hållbara träningen som funkar och som man känner är kul då man jobbar igenom tröttheten då är det värt det.
– Det här har gett mig otroligt mycket på isen och det här är bara början. Jag hade bara tre veckor hos honom. Till den här sommaren har jag beslutat att vara hos honom i Minnesota under hela sommaren. Hans träning är egentligen grundad i rysk träning och 50 års vetenskap bakom sig och är specifik mest på skridskoåkning. En otrolig man och skön personlighet som är 84 ”bast” så han har erfarenhet och vet vad han pratar om.
– Tyvärr
har jag varit skadad under hösten. Mitt knä, det är anledningen till mycket den här säsongen, varför jag inte varit i landslaget under den tiden och så vidare. En sårbar tid och en ytterst dålig tajming.

SATSAR PÅ COLLEGEKARRIÄR

Nu talar allt för att Jessica Adolfsson kommer lämna Sverige och Djurgården inför nästa säsong.
– Jag ska på college och jag ”committade” nyss till Penn State. Jag är faktiskt väldigt exalterad över det och har spenderat mycket av mitt liv på att tänka på när jag ska få åka till USA.
– Jag älskar verkligen Sverige, gillar verkligen att vara här och är en riktig jäkla svensk (skratt), men jag tycker verkligen att man ska utforska och kolla på olika träningar, som exempelvis med Jack. Jag har spelat mycket med killar och då var det mycket en sorts träning. Då är det mest bara att bygga upp och då går man hela livet och tänker att det är den enda träning man kan göra, men jag har försökt vara som en svamp och försökt suga in all information jag kan. Sedan tar jag in det i mitt eget liv och till den erfarenhet jag har av hockeyn. Vad funkar mig?


Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

”DEN SOM DROG TACKLINGAR PÅ KILLARNA I SARGEN”

Du är stor, stark och fysisk, kommer du ha nytta av det i USA?
– Lyckas man förvandla sin storlek till en fördel så spelar det ingen roll om du är liten eller stor. Jag var jättefysisk när jag var liten och den som drog tacklingar på killarna i sargen. Dom kollade på den där med rosa handskar och undrade ”vad hände just nu”?
– När jag kom upp i damlaget vart det mer tvekan, hur mycket får jag göra nu? Dessutom växte jag och blev större än alla andra.
– Med det sagt så investerar jag och tror på mig själv. Det handlar om hur drar jag fördel av min storlek? Om man använder sin storlek på rätt sätt så får man många fördelar. Sedan kan jag inte säga att det jämt är en fördel att dra runt på 80 kilo. Det vill säga om jag inte bara har användbara och flexibla muskler. Jag har gått ner tio kilo nu, men jag ska gå ner några till.

Med tanke på hur vi inledde samtalet, siktar du på OS om fyra år?
– Såklart jag tänker på det. Ylva (Martinsen) kommer kliva på headcoach-jobbet och självklart funderar jag på vad hon kommer trycka på och så vidare. Alla har sina ledarskapsfilosofier. OS är stort och jag ska komma dit.
– Går det käpprätt åt helvete om fyra år igen så får jag utvärdera det också, men definitivt är OS mitt mål, men det är inte mitt specifika fokus i vardagen just nu. Just nu fokuserar jag varje dag på att bli det bästa jag kan bli, vad kan jag förändra, vad kan jag göra bättre. Det är vad som driver mig att gå upp på dagarna. Mitt närmsta fokus efter säsongen ligger på college eftersom jag ska gå fyra år där, vilket kommer bli otroligt kul.

Idag 19:00
Mora IK - HC Vita Hästen
1 2.40
X 4.05
2 2.45
Idag 19:00
Södertälje SK - Kristianstad IK
1 2.25
X 3.85
2 2.75
Idag 19:00
Karlskrona HK - Almtuna IS
1 2.05
X 3.95
2 3.15
Idag 19:00
Modo Hockey - Västerås IK
1 1.69
X 4.65
2 3.85
Idag 19:00
AIK - Timrå IK
1 2.85
X 3.95
2 2.15
Idag 19:00
Västerviks IK - BIK Karlskoga
1 2.70
X 4.45
2 2.10
Idag 19:00
Tingsryds AIF - IF Björklöven
1 2.85
X 4.15
2 2.10
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten