Jesper Sellgren fokuserar på Modo.
Nyheter

Backen tystar SHL-ryktena: ”Fokus på Modo”

ANNONS

En av Juniorkronornas största utropstecken under JVM-turneringen i Buffalo var Modos odraftade back Jesper Sellgren. Både under och efter turneringen var det mycket NHL-folk som började viska om den 19-åriga svensken som redan ryktas vara klar för SHL-spel med Luleå.
– Mitt fokus ligger på Modo. Vad som händer sen får jag ta efter säsongen, säger Sellgren till Hockeysverige.se

Hockeysverige.se fick en intervju med Sellgren dagen efter Modos 5-2-seger i HockeyAllsvenskan mot Tingsryd, men vi började med att skruva tillbaka klockan till Junior-VM i ett kylslaget Buffalo.
– Junior-VM var en riktigt häftig upplevelse samtidigt som vi hade en riktigt härlig grupp där borta. Allt var ett riktigt häftigt minne för livet, berättar Sellgren som också ser sin egen insats som godkänd:
– Jag tycker att jag utvecklades under hela turneringen och blev bättre och bättre. Jag höll mig till det spelet som jag kunde bidra med till laget. Det betalade sig väldigt bra.

Vad ville Tomas Montén se dig bidra med?
– Det var egentligen samma som med alla, saker som man är bra på. I mitt fall är det att hitta bra lösningar i uppspelen. Sedan blev det en liten annan roll än den jag har i Modo med att ta lite mer defensivt ansvar. Bland annat i boxplay som det vart en hel del spel för mig i.
– Jag tycker att jag och (Erik) Brännström, som jag spelade mer med på slutet, löste det väldigt bra då vi var inne.

Jesper Sellgren är inte draftad av någon NHL-klubb ännu. Men efter den nyligen avslutade turneringen är det med stor säkerhet många NHL-klubbar som har fått upp ögonen för honom. Själv märkte han inte av att det skulle finnas något intresse för honom från andra sidan Atlanten under själva turneringen.
– Det var ingenting som jag hörde då. Klart att jag hörde lite småsnack här och där, men det var egentligen ingenting som kom fram till mig. Jag får ta det där som det kommer.

Tänkte du något på det här med chansen att visa upp sig inför NHL-klubbarna innan eller under matcherna?
– Jag personligen tänkte ingenting på att det är en massa scouter som kollade eller att det är en väldigt bra sits att vara i för att visa upp sig. Jag gjorde det som var bäst för laget, den rollen jag fick, att köpa och göra den så bra som möjligt.
– Det är mer i efterhand som jag tänker på vilken bra sits det var att sätta sig i med scenen jag fick att visa upp mig på.

Hur upplevde du annars intresset kring matcherna i Buffalo?
– Jag var egentligen lite besviken på inramningen med publiken. Jag hade förväntat mig att det skulle vara lite mer publik och större tryck, lite mer som det var i finalen.
– I finalen var det verkligen en riktig häst-inramning, men innan det måste jag säga att jag är lite besviken över hur det var runtomkring med publiken.

Ryktet har ju gått att du ska vara klar för Luleå, hur har du hanterat det för att det inte ska påverka din säsong som du nu är mitt uppe i?
– Det kommer egentligen snack från alla håll med rykten som sprids, att han ska dit och han ska dit. Mitt fokus ligger på Modo och kommer så göra till säsongen är slut. Vad som händer nästa säsong får jag ta när den här säsongen är slut.

Men är du redan klar för Luleå?
– Som sagt, mitt fokus ligger på Modo. Vad som händer sen får jag ta efter säsongen.

Har fansen i Modo reagerat något på det här ryktet eller har det varit lugnt?
– Det är ingenting jag har märkt av i alla fall. Det kan självklart vara lite småsnack och skämt i omklädningsrummet, men något mer än så har jag inte märkt av faktiskt.

Jesper Sellgren har under säsongen tillhört en av hela Hockeyallsvenskans mest spännande backar. På 29 matcher har han svarat för tre mål och totalt tio poäng.
– Jag tycker att min säsong har varit ganska stabil och inte något som har stuckit ut så där jättemycket. Jag har tagit några steg i utvecklingen, blivit stabilare och kan hålla en jämnare nivå, vilket behövs på seniornivå. Speciellt när man kommer lite högre upp i divisionerna.
– Det är de kliven jag tagit och jag känner att det verkligen är något laget behöver, att jag är mer stabil och inte bara upp och ner, att man blixtrar till i någon match och sedan inte syns eller gör så mycket i nästa match.

Du kommer från Örnsköldsvik, känner du i och med det en extra press på att du ska vara med och leda det här laget tillbaka till SHL?
– Nej, det är ingen press jag känner av. Det är egentligen från mig själv pressen kommer, att jag måste göra lite bättre än vad jag gjort tidigare med allt vad det innebär på planen. Just att jag är uppvuxen här betyder för mig bara att det är extra roligt att få representera Modo.

Modo har material för att vara ett topplag, vad är det som inte riktigt steppat upp ännu den här säsongen?
– Om jag ändå kunde svara på den frågan, säger Sellgren med ett lätt skratt innan han fortsätter:
– Då hade vi inte varit i den här situationen utan vi hade då redan gjort någonting åt det. Jag vet faktiskt inte vad det som gör att vi sätter oss i den här sitsen som vi gjort nu.

Är det en stress i gruppen eller känns det ändå ganska lugnt?
– Det känns lugnt. Vi har en bra stämning i gruppen och jobbar varje dag för att bli bättre. Vi har sagt från dag ett att vi hela tiden ska utvecklas, men ju närmare det lider mot slutet av serien, Meca Hockeyrace och allt vad det heter så är det poängen som räknas.
– Hur vi tar poängen spelar egentligen ingen roll utan vi måste bara ta dem. Vi får inte hålla på att torska de här tre, fyra, fem raka matcherna. Det blir alldeles för mycket att ta igen.

Med tanke på vad du berättar, hur viktigt var det att få dom här 5-2 på Tingsryd?
– Riktigt viktigt. Det är poängen som räknas. När Tingsryd fick in det där målet så blev det lite pirrigt, men vi lyckades svara upp direkt och få med oss alla tre poängen som är otroligt viktiga för oss. Då har vi chansen att komma topp åtta och kan vara med och slåss om en plats till SHL senare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL