Sök
Michael Lindqvist.
SHL

Beskedet: Så länge blir Färjestads stjärna borta

Han har vräkt in mål i SHL under säsongen. Men samtidigt har Färjestads Michael Lindqvist varit borta en del på grund av skador. Nu kommer nästa smäll – forwarden missar minst sex veckors spel på grund av en nyckelbensfraktur.

Vid årsskiftet missade Michael Lindqvist fyra matcher på grund av en hjärnskakning som han ådrog sig när han krockade med domaren. I inledningen av sin tredje match efter comebacken tvingades han utgå igen med en skada på nyckelbenet och missae sedan tre matcher till.

I gårdagens match mot Luleå var han tillbaka, men tvingades snart utgå igen. Nu kommer domen: En fraktur på nyckelbenet.
— En magnetkameraundersökning, som gjordes under dagen, visade att det finns en fraktur, säger Mattias Hell, medicinskt ansvarig i Färjestad till klubbens hemsida.

SER ETT SAMBAND

Hell ser ett samband till den tidigare skadan, där dock inga frakturer visades på röntgenbilderna.
— Det är sannolikt att det fanns en försvagning på nyckelbenet sedan den tidigare skadan, säger Hell.

Michael Lindqvist blir nu borta minst sex veckor. Han värvades inför säsongen till Färjestad från allsvenska AIK och har hittills stått för 20 mål och 14 assist på 32 matcher. En produktion som väckt intresse från NHL.

Den här artikeln handlar om: