Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #15

ANNONS

Ännu en händelserik SHL-vecka har passerat med allt vad det innebär. Här nedan listar vi de hetaste spelarna och de största snackisarna från veckan som nyss lämnat oss.

Filip Gustavsson, Luleå
Snacka om att den här killen har växlat upp efter JVM. I torsdags storspelade han i segern mot Färjestad, i lördags nollade han Linköping på bortaplan och i söndags fick han i och för sig se sig besegrad när det var dags för Färjestad igen. Men överlag en stark vecka för den talangfulle målvakten.

Rasmus Dahlin, Frölunda (2)
Ett mål och två assist har det blivit under veckan för 17-åringen. Varvat med det har han passat på att spela ett moget spel överlag och spelar mycket för sitt Frölunda.

Lawrence Pilut, HV71 (3)
Laget har gjort fem mål på veckans tre matcher. Pilut har varit inblandad i tre av dessa. Enormt viktig för HV71 och leder laget, både på och utanför isen. Enorm ledargestalt.

Daniel Olsson Trkulja, Linköping
Två mål i tisdags mot Örebro följdes upp av ett mål och en assist i torsdags mot Brynäs. I lördags mot Luleå blev han nollad, men det blev å andra sidan hela Linköping. Fyra av Olsson Trkuljas nio poäng under säsongen har kommit under den här veckan. Snacka om het.

Nichlas Hardt, Malmö
I torsdags sänkte han Örebro med sina fyra mål i en och samma match. Sedan dess har han inte funnits med i Malmös lag. Men fyra mål i samma match gör man inte ostraffat – då hamnar man i veckans lag. Basta!

Dick Axelsson, Färjestad (3)
Gjorde hattrick i segermatchen mot Örebro med 7-4 och var därmed hela skillnaden mellan lagen. Tvingades i söndags utgå mot Luleå med en mystisk skada. Men de tre målen hjälper Axelsson att komma in i detta stjärnlag.

Veckans

…hjärnsläpp Såklart Jens Olssons bråk med ispojken i Mora. Det var i matchens sista powerbreak som situationen inträffade. Ispojken skulle skrapa isen där Jens Olsson stod. 33-åringen flyttade sig inte, vilket medförde att ispojken fortsatte trycka på med sin skrapa och Olsson välte omkull. Då tände Malmöbacken till och tog tag i funktionären, men slets snabbt bort från situationen av lagkompisen Anton Mylläri. Olsson fick matchstraff för tilltaget.

…krishantering En stund efter matchens slut gick Malmö ut på sin hemsida och gjorde allt annat än att fördöma sin spelares tilltag. Jens Olsson själv fick uttala sig och verkade inte visa på någon ånger alls. Någon timme senare hade artikeln plockats ner. Troligtvis på grund av den massiva kritik som följde på sociala medier.

…krislag Skellefteå har torskat två matcher under veckan och på dessa bara lyckats göra ett mål framåt. Dessutom har de sett mer än lovligt virriga ut i passningsspelet och emellanåt även håglösa. Vad ska Bert nu hitta på? Snart drar lokomotiven Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller till OS. Vem ska då leda laget offensivt?

…Hollywood Veckan har handlat mycket om filmningar och skarp kritik från tyckare och tänkare har riktats mot bland andra Kevin Clark och Ryan Lasch. Det har helt enkelt snackats väldigt mycket filmningar i veckan. Hoppas vi slipper det i fortsättningen.

…svar Nämnde Lasch fick hård kritik från ingen mindre än Niklas Wikegård i C More-studion efter en misstänkt filmningssituation. Lasch hann knappt duscha innan han twittrade iväg en fråga till Wikegård: ”Vilken match såg du egentligen?”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL