Jesper Olofsson.
Skellefteå AIK

Ryktenas man slog till – då vann Skellefteå: ”Vet inte var spekulationerna kommer ifrån”

Han har varit ryktenas man i Skellefteå den senaste veckan. Jesper Olofsson påstås vara klar för Färjestad nästa säsong. Själv klev han ut på isen och gjorde ett viktigt mål i 4–1-segern mot Rögle i kväll.
– Jag har inte uppfattat så mycket eller fått någon fråga, så jag är inte medveten om vad som har hänt, säger han till C More.

Han har spelat i Skellefteå de två senaste säsongerna efter att ha brutit sitt kontrakt med Karlskrona 2016. Nu påstås Jesper Olofsson vara klar för spel i Färjestad nästa säsong. De senaste dagarna har 25-åringens framtid varit omskriven i media, men själv har han inte uttalat sig förrän nu.

Det var efter att Olofsson inlett målskyttet i Skellefteås 4–1-seger mot Rögle som han fick frågan om sin framtid av C Mores kommentator Lars Lindberg.
– Jag har inte uppfattat så mycket eller fått någon fråga, så jag är inte medveten om vad som har hänt. Det är klart att det spekuleras hit och dit, sade Olofsson.

På en direkt fråga om han skrivit på för FBK svarade Jesper Olofsson.
– Nej, det är inget som är klart. Jag vet inte var alla spekulationer kommer ifrån.

”ETT PÅPASSLIGT BYTE”

Målet som betydde 1–0 kom efter att Rögle gått bort i ett byte. Olofsson kom ren på vänsterkanten och pricksköt ledningsmålet bakom Ville Kolppanen.
– Det blev ett påpassligt byte, jag behövde inte åka längre än till offensiv blå. Dom tar vi, säger målskytten.

Joakim Lindström spädde på till 2–0 efter ett misslyckat agerande av backen Janne Jalasvaara, som gav bort pucken till Oscar Möller. Rögle fick kontakt via Ted Brithéns sena reduceringsmål i slutet av andra perioden. Ett mål som tillkom efter att kaptenen styrt in ett skott från Ben Youds.

Skellefteå punkterade matchen i powerplay i den tredje perioden när JVM-centern Linus Lindström fick in sitt första mål sedan slutet av oktober. Detta sedan han styrt in 3–1-målet på Joakim Lindströms skott. Pär Lindholm fastställde slutresultatet till 4–1 i tom kasse.