Sök
Christopher Bengtsson.
Södertälje SK

Sänkte Leksand – med ett mäktigt hattrick: ”Inte hänt sen jag var pojklagsspelare”

Den här onsdagen tillhörde Christopher Bengtsson. Närmast på egen hand sänkte han Leksand. 24-åringen gjorde samtliga mål i Södertäljes 3-0-vinst.
– En bra kväll, helt enkelt, säger Bengtsson till C More.

På seniornivå har Christopher Bengtsson aldrig varit någon större målskytt tidigare. Han har gjort 4, 3, 3, och sju mål under sina seniorsäsonger i karriären. Med det i åtanke får kvällens hattrick mot Leksand ses som än mer sensationellt. Även om man ska komma ihåg att 24-åringen just den här säsongen hade gjort en del mål (tio) och poäng (29) redan inför kvällens match.

Det var i alla fall Bengtsson som nästan på egen hand tog SSK till den extremt viktiga trepoängaren i kväll. De två första målen, som kom i den första perioden, kom i powerplay. Sen fullbordades hattricket i spel fem mot fem i slutperioden. Noterbart är att Fredric Weigel hade fina assist till ett par av målen. Thomas Valkvae-Olsen, som normalt är målkung, fick assistpoäng på samtliga tre mål.
– Vi har spelat bra i vår femma senaste matcherna men inte fått utdelning, sade Weigel till C More efter två perioder.

STORSPEL AV SÖRENSEN

Faktum är att Christopher Bengtsson i slutperioden även hade ett läge att göra 4-0 då han fick ett friläge till skänks efter Leksandsslarv, men då fick han inte in pucken. Tre mål fick räcka den här kvällen.
– Det var en bra kväll helt enkelt. Vi gör en bra match och sätter bra press på Leksand, säger han.

Det var inte direkt igår det blev ett hattrick från Bengtssons sida.
– Oj, jag vet inte om det har hänt innan. Det var nog när jag var pojklagsspelare.

Utöver tremålsskytten ska också målvaktssuccén George Sörensen lyftas fram. Han gjorde flera vassa räddningar, inte minst en mycket vacker sådan i spel tre mot fem i den tredje perioden.

SSK är åtta, en poäng före Modo. Leksand är alltjämt tvåa i den hockeyallsvenska tabellen.

Den här artikeln handlar om: