Sök
170402 Fršlundas Sean Bergenheim fŒr utvisning under semifinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Fršlunda och BrynŠs den 2 april 2017 i Gšteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRN / kod CS / 57999_109 …
SHL

Frölunda-forwarden tvingas sluta med hockeyn efter hjärnskakningen

Det blir ingen mer ishockey för finländaren Sean Bergenheim. På torsdagen meddelande han och Frölunda att hans karriär som aktiv är över på grund av hjärnskakning.
– Det har varit en väldigt tung tid i mitt liv de senaste fyra månaderna, skriver han i ett öppet brev på Frölundas hemsida. 

I tisdags meddelade Färjestads Ole-Kristian Tollefsen att han lägger av med hockey på grund av sviterna av en hjärnskakning från i höstas. Idag gick Sean Bergenheim ut med samma besked gällande sin karriär. Den välmeriterade forwarden har inte kunnat spela sedan han tacklades hårt på träning i höstas.

– Hockeyn har låtit mig uppleva alla känslor en människa kan uppleva om och om igen. Trots att jag alltid kommer att sakna att vara en professionell ishockeyspelare och allt som kommer med det så väljer jag idag att glädja mig över att jag fått leva min dröm. Jag känner att jag gav min karriär precis allt jag hade. Min “resa “har varit otrolig och det är jag väldigt tacksam över.

Bergenheim har över 500 matcher.i NHL med New York Islanders, Tampa Bay Lightning och Florida. Han har också spelat i. KHL, Liiga och i Schweiziska NLA. Dessutom har han två VM-Guld och ett VM-silver på meritlistan. Han gjorde en sejour i Frölunda redan säsongen 2006-07 och återvände under förra säsongen. I år blev det bara fyra matcher för 33-åringen.

”Det har varit en väldigt tung tid i mitt liv de senaste fyra månaderna. Jag gick igenom detsamma under sju månader i Schweiz efter min hjärnskakning där. Det känns som om man förlorar år av sitt liv, att man är i en “dimma” med olika symptom. Det är jättejobbigt”, skriver Bergenheim.

Här kan du läsa hela Bergenheims brev.

Den här artikeln handlar om: