Sök
LETAR FORM. Mika Zibanejad har haft svårt att hitta tillbaka till sin tidigare form efter sin hjärnskakning.
Nyheter

Zibanejad jagar formen efter hjärnskakningen: ”Inte varit tillräckligt bra”

22 poäng på de 24 första matcherna. Därefter en hjärnskakning som berövade Mika Zibanejad på både form och självförtroende. Nu är New York Rangers förstacenter på jakt efter ett lyft som ska hjälpa laget att rädda säsongen.
– Man blir lite frustrerad när utdelningen inte kommer. Då är det lätt att man börjar förändra för mycket i sitt spel, säger Zibanejad till hockeysverige.se.

NEW YORK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var en riktig drömstart på säsongen för honom personligen. Efter att ha blivit uttalad förstacenter för New York Rangers inför ligastarten pangade Mika Zibanejad in fem mål på sina fyra första matcher. Känslan var att det stora genombrottet i NHL äntligen stod för dörren.

Allt flöt på riktigt bra under säsongens två första månader. Zibanejad hade 22 poäng på sina 24 första matcher. I den 23 matchen, mot Detroit Red Wings den 24 november, åkte han på en smäll från Darren Helm. Trots det spelade han den följande matchen mot Vancouver Canucks två dagar senare. Det blev den sista han spelade på en knapp månad. Det framkom nämligen att svensken hade åkt på en hjärnskakning.

Sedan comebacken mot Anaheim Ducks den 19 december har 24-åringen inte hittat tillbaka till formen han hade innan skadan. På de 18 matcher han har spelat efter skadeuppehållet har det blivit sex poäng (3+3).

”INTE DESPERATA NOG”

När hockeysverige.se träffar stockholmaren efter 0–4-förlusten mot Toronto Maple Leafs hemma i Madison Square Garden är han frustrerad över både över New York Rangers svaga dagsform och sin egen. Rangers har förlorat sju av sina tio senaste matcher och har tappat greppet om den slutspelsplats man tidigare hade kommando över.
– Det är 31 matcher kvar. Vi är ändå nära, men jag tycker inte är desperata nog. När man är i den här situationen vi är i visar vi inte tillräckligt med desperation. Vi har viljan och vi vill vinna, men vi spelar inte som om det var så just nu, suckar han.

Sitt eget spel är han inte heller sen att kritisera.
– Poängmässigt har produktionen för mig som en offensiv inte varit tillräckligt bra. Det har stundtals sett bra ut i matcher, men… Nej, det har inte varit tillräckligt bra.

Hur mycket har hjärnskakningen påverkat dig där tror du?
– Jag ska inte stå här och skylla på det. Samtidigt är det en faktor som jag inte kan leka undan. Speciellt när man får en sådan skada och det inte är första eller andra gången. Det är något som inte är bra.
– Nu spelar jag och har ingen orsak att inte spela. Det är ingenting som stör mig, utan det är bara att jag får jobba på det, att komma in i det jag hade första 24 matcherna innan jag blev skadad. Det kommer stundtals, men gäller att hålla i det under en längre period.


Foto: Bildbyrån/Christian Petersen

”MÅSTE LITA PÅ SIG SJÄLV”

Han konstaterar ärligt att det blir vissa mentala biverkningar efter en hjärnskakning. I dag är det väldokumenterat vilka konsekvenser en hård smäll mot huvudet kan få för en atlet. Spelarna har därför större respekt för huvudskador än vad som tidigare var fallet.
– Jag tror det viktigaste är att man måste lita på sig själv, att allt är okej. Det kommer vissa situationer där det sitter i bakhuvudet att man är lite rädd att gå in i vissa situationer. Men jag tycker inte att det är en anledning till att det inte gått lika bra heller, säger Mika Zibanejad.
– Det här är en läroprocess och man får lära sig av alla olika situationer. Oavsett om du har mot- eller medgångar så får du ta det här med dig och lära sig av det. För mig gäller det bara att hitta ett sätta att komma tillbaka till spelet jag har haft och förhoppningsvis få lite mer utdelning.

Han återkommer flera gånger till att han inte vill använda hjärnskakningen som en ursäkt för att det inte har lossnat för honom den sista månaden. Samtidigt är det lätt att skönja den röda tråden från huvudskadan till osäkerheten till ett lite sämre självförtroende.
– Man blir lite frustrerad när utdelningen inte kommer. Då är det lätt att man börjar förändra för mycket i sitt spel. Man litar inte på sig själv och tappar självförtroende som man behöver när man ska vara en offensiv spelare som ska producera.

SPRÄNGER LAGBYGGET?

Att det börjat gå utför för New York Rangers har skapat en hel del spekulationer inför trade deadline om en månad. Rykten från New York Posts hockeyskribent Larry Brooks gör gällande att klubbledningen, med general managern Jeff Gorton i spetsen, har fått klartecken från ägaren James Dolan att inleda en föryngringsprocess. Det vill säga börja trejda av veteraner som Rick Nash, Nick Holden och Michael Grabner och kanske till och med Mats Zucarello eller kaptenen Ryan McDonagh.

Mika Zibanejad är medveten om att snacket går kring eventuella förändringar i laget, men tycker inte att spelarna ska låta sig påverkas av det.
– Det är upp till var och en hur mycket folk läser och vad folk lyssnar på. Samtidigt vet man att om det inte går tillräckligt bra i den här ligan, då kommer förändringar. Det är inte nytt för någon härinne utan vi vet om det. Det kanske påverkar oss på något sätt, men det ska inte få störa oss på ett sätt där det går ut över vårt spel.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten