Sök
Marcus Krüger.
Nyheter

Storseger i Krügers debut: ”Gjorde ett bra jobb”

Han skickades ner till farmarlaget häromdagen och inatt spelade Marcus Krüger sin första AHL-match sedan 2013. Då blev han poänglös i Charlottes 7-0-vinst mot Springfield.

Det blev inte riktigt som tänkt när Marcus Krüger till den här säsongen, via Vegas, bytte Chicago mot Carolina. Tidigare i veckan sattes 27-åringen upp på waivers av sin nya klubb och när ingen av de övriga 30 NHL-klubbarna valde att ta över svenskens kontrakt skickades han ner till farmarlaget Charlotte Checkers i fredags.

GJORDE BRA JOBB I BOXPLAY

Inatt spelade han så sin första match sedan 2013 i AHL. Då var han en ung talang på väg upp i Chicagos organisation och stod för 22 poäng under sin halva säsong i Rockford. När han nu debuterade för Charlotte blev han poänglös. Josh Jooris, som skickades ner samtidigt som Krüger, bidrog med en assistpoäng. Men deras färdigheter kom till nytta på annat vis.
— Jag tycker att det gick bra. Jag lät inte någon av dem spela powerplay ikväll för att vi har femmor satta där. Men de dödade mycket utvisningar ikväll. De gjorde ett bra jobb i en match med så många utvisningar, sa coachen Mike Vellucci till Charlottes hemsida efter matchen.

Matchen mot Springfield vann Charlotte med hela 7-0 och Lucas Wallmark gjorde ett mål och en assist.

 

 

Den här artikeln handlar om: