Sök
https://www.hockeysverige.se/img/no-image-placeholder.jpg
Växjö Lakers HC

Här är Växjös nya jättevärvning

Den överlägsna SHL-ledaren Växjö fortsätter förstärka sitt redan starka lag. Nu står det klart att den VM- och NHL-meriterade centern Dennis Rasmussen återvänder.
– Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till klubben och få ta på mig Växjö-tröjan igen, säger han till klubbens hemsida.

2011 till 2014 spelade Dennis Rasmussen i Växjö och utvecklades till en av SHL:s främsta spelare. Den sista säsongen avslutades dessutom med VM-spel. Efter det flyttade han till Nordamerika där han spelat för både Chicago och Anaheim. Totalt blev det 139 matcher i NHL och 115 i AHL.

Nu återvänder Rasmussen till Växjö. Han sattes igår upp på waivers av Anaheim just för att flytten skulle kunna bli verklighet.
– Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till klubben och få ta på mig Växjö-tröjan igen! Jag känner mig stolt över att få spela inför Sveriges bästa fans igen och jag är redo att ge allt, säger han.

”EN KLASSISK CENTER”

Sportchefen Henrik Evertsson har tidigare förstärkt sitt lag med Noah Welch, Brendan Schinnimin och Andy Miele som ju värvades från Malmö under förra veckan. Dennis Rasmussen blir alltså lagets fjärde stjärnvärvning under säsongen.
– När Dennis kommer tillbaka till oss kommer han tillbaka som en byggsten i ett lag som är betydligt mer etablerat i serien än det laget han lämnade 2014. Även Dennis är en mer rutinerad spelare med många NHL-matcher i bagaget. Vi hoppas att Dennis kommer bidra med sina styrkor som är hans stabila och solida spel samt hans förmåga att påverka de flesta aspekter på isen. Han är en stark tekare, en klassisk center som kan göra det defensiva jobbet men också med en offensiv edge, säger Evertsson.

Kontraktet sträcker sig fram till den här säsongens slut.

Den här artikeln handlar om: